De gule vestene knuste butikkvinduer på luksusbutikker i Paris.

«De gule vestene» knuste ruter på luksusbutikker i Paris

Tilbakeslaget fortsetter.

For 18. helgen på rad protesterte de såkalte gule vestene i Paris’ gater. Med det fortsetter tilbakeslaget for luksusbutikkene i den franske hovedstaden.

Som en følge av demonstrasjonene, som har pågått siden midten av november, har flere luksusbutikker i Paris holdt stengt. Blant dem Kering-eide Gucci og Balenciaga samt Lanvin-butikken nær Champs-Élysées.

Lørdag ble rutene på Bulgari, Boss og Lacoste-butikkene på Champs-Élysées knust da 14,500 demonstranter igjen tok til gatene.

I tillegg ble luksusrestauranten Fouquet vandalisert og tagget ned med «Sarko broke everything». En referanse til tidligere president Nicolas Sarkozy som feiret seieren ved det franske presidentvalget i 2007 med et måltid her.

Medlemmer av grasrotbevegelsen «de gule vestene» står bak det som omtales som den verste sivile uroen i Frankrike på et tiår. I tillegg til sammenstøt med politiet, har demonstrantene knust butikkvinduer, satt fyr på biler og vandalisert en rekke av Paris’ mest kjente severdigheter. Protestene er rettet mot president Emmanuel Macron og hans økonomiske politikk med krav om bedre levekår for vanlige franskmenn.

Akkurat hvor mye luksusbutikkene i den franske hovedstaden skal ha tapt på demonstrasjonene hittil er ikke kjent. Før jul i fjor kunne The New York Times melde at forhandlere på tvers av bransjer sammenlagt skal ha tapt rundt 1 billioner euro siden demonstrasjonene først begynte.

Hovedbilde via Twitter.

Les også: Nye tall viser fortsatt nedgang for kleskjedene