Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Patagonia går hardt ut mot Trump

Det amerikanske klesmerket saksøker presidenten.

President Trump annonserte på mandag at USA ikke lenger skal verne om store deler av to nasjonalparker i Utah. Det vil Patagonia sette en stopper for. 

– Vi føler vi må gjøre alt i vår makt for å stoppe dette, forteller Hans Cole fra Patagonia til GQ. 

De har gjort om nettbutikken sin til en svart side med disse ordene: «The President Stole Your Land». Videre forklarer de at Trump sin beslutning om å redusere størrelsen av de to nasjonalparkene Bears Ears og Grand Staircase Escalante er i mot loven og den største elimineringen av vernet land i amerikansk historie. Når et vernet område mister den føderale beskyttelsen åpner det opp for gruvedrift, logging og oljeutvikling.

De oppfordrer besøkende til å skrive under på kampanjen, i tillegg til at de har planer om å gå lovens vei.

– Dette er ikke en tid hvor vi kan sitte tilbake og la noen verktøy gå til spille. Vi kommer til å saksøke ham, forteller Patagonia sin grunnlegger Yvon Chouinard til CNN. 

Flere klesmerker som er opptatt av naturen har også slengt seg på kritikken som blant annet REI, Arc’teryx og The North Face.

Les også: Har du hørt om gorpcore?

Skjermdump av nettsiden til Patagonia

Patagonia, som har spesialisert seg på sporty yttertøy siden 70-tallet, har alltid hatt et bærekraftig fokus og vært opptatt av naturen. Klærne produseres på bærekraftige måter og merket engasjerer seg stadig i saker som angår miljø. For eksempel på shopping-dagen Black Friday i fjor donerte de heller 10 millioner dollar til organisasjoner som kjemper for miljøet enn å hive seg på rabatterte priser.

Det er heller ikke første gang det California-baserte klesmerket går hardt ut mot presidenten. Da det ble besluttet at USA skulle trekke seg fra Parisavtalen var Patagonia raskt ute med å kritisere Trump.

Hovedbilde: Patagonia. 

Les også: Er størrelse medium lik i alle butikker?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer