Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Topper på modeller

Er størrelse medium lik i alle butikker?

I mylderet av kjedebutikker kan det være vanskelig å orientere seg når det kommer til hvilken størrelse man passer. Og er det sånn at hvis du bruker en størrelse medium ett sted, at du automatisk vil passe inn i den samme hos en annen kjede?

Den siste tiden har både MinMote og Malin Nesvoll (tidligere Makeupmalin) uttrykt frustrasjon over og rettet kritikk mot kjedebutikkenes små størrelser, fordi de mener at de ikke gjenspeiler forbrukerne. Elise Alexandra Gulbrandsen i MinMote forteller i saken at hun alltid har følt seg som en størrelse medium, men at selv de største klærne kjedebutikkene har å by på ikke passer henne.

Melk & Honning har tatt tempen på et knippe kleskjeder i Oslo sentrum; Weekday, BikBok, Hennes & Mauritz, Zara, Cubus og Monki.

Tre topper tre modeller

Tettsittende overdeler fra BikBok, Monki og Cubus. Foto: Leverandørene

Her fant vi at Zara er butikken med de minste størrelsene på overdeler, mens Weekday er troner øverst på raushetstoppen. Hele 10 cm skiller midjemålene for en t-skjorte i størrelse medium. Ser man derimot på oversikten over jeans- og buksestørrelser, er det BikBok som stiller med de trangeste plaggene.

I vår størrelsestest har vi tatt utgangspunkt i en tettsittende overdel i størrelse medium fra hver av butikkene. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis gjenspeiler hele sortimentet til butikkene, og plagg som for eksempel bukser og kjoler kan ha andre størrelsesmål.

Størrelsesguide

Tallene er oppgitt i centimeter.

Flere ansatte i butikkene Melk & Honning har snakket med forteller at det ofte er de samme størrelsene som forsvinner først fra stativene. Hos BikBok og Zara er M og L de mest populære størrelsene, mens Weekday kan melde det motsatte; hos dem er det XS og S kundene helst kjøper.

Tre overdeler fra Zara, Weekday og H&M

Tettsittende overdeler fra Weekday, H&M og Zara. Foto: Leverandørene

Hovedbilde: BikBok

Les også: Tidligere ansatt avslører hvordan kjedebutikkene lurer deg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer