Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Påskedigg: Veganerguttas beste oppskrifter

Sjokoladeshake, hasselbackspoteter og kjøttboller står på menyen denne påsken.

I minispalten vår påskedigg snakker vi med et knippe matinfluencere om deres beste påskeoppskrifter.

Tidligere denne uken snakket vi med duoen bak @sultnegutter og med dama bak @juliesmatblogg, Julie Illona Balas.

Nå har vi snakket med de som står bak @veganergutta. Via denne up-and-coming Instagram-kontoen deler kjæresteparet Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen sine beste tips til veganske og klimavennlige oppskrifter. Alt sammen med ingredienser som finnes i din lokale matbutikk.

De var også nylig på God morgen Norge på TV 2 for å snakke om vegansk kosthold.

Foto: Veganergutta

Hva er typisk påskemat for dere?

– En varm, stor gryterett eller form, som gjør at man samler en stor gruppe mennesker rundt et bord. Litt ambisiøst å forestille seg en slik setting akkurat denne påsken, derfor blir det kun kohorten i år.

– Vi elsker blant annet sopplasagnen vår med kremete, vegansk ost og champignon, som man kan spise med en frisk salat og hvitløksbaguetter. Den kan man finne lenke til her. Ellers liker vi en lang og god frokost med grovt brød, kokospannekaker og frisk appelsinjuice.

Hvilke nye oppskrifter skal dere teste ut i påsken?

– Vi har veldig lyst til prøve ut TikTok-trenden hvor man lager seitan, altså «hvetekjøtt», der man kun bruker to ingredienser: mel og vann. Vi har sett flere videoer på nett som kan minne om lammelår, men som kun består av hveteprotein. Ellers vil vi også grille ute i naturen!

For de som har lyst til å teste ut vegansk påskegodt i år; Kan dere tipse om et par ting som er skikkelig digg – enten som man lager selv eller får kjøpt i butikken?

– Vegansk godteri har nå blitt markert på løsvekten til Coop Mega og Rema 1000, så det er superenkelt å finne! Ellers fører de fleste Coop-butikker Änglamark-godteri, som ofte er vegansk og kjempegodt. Go’ Vegan sin lyse sjokolade er også veldig god og passer perfekt på hytta. Her må vi meddele at vi for tiden har et samarbeid med Go’Vegan, men vi hadde tipset om det uansett!

Her er oppskriftene Veganergutta tipser Melk & Honning sine lesere om å lage i påsken:

Les også: 6 digge take-away konsepter for påskeferie i Oslo

Sjokoladeshake

Veganergutta tipser om den beste maten å lage i påsken

Dette trenger du:

2 porsjoner

1-2 stk frosne bananer

5 stk steinfrie dadler

2 ss peanøttsmør

6-7 ss Loco Coco Chocolato veganske is fra Eva’s datter

Slik gjør du:

Kutt opp banan og dadler i biter og legg det i en blender.

Tilsett peanøttsmør og iskrem og miks dette sammen til du får en tjukk og glatt blanding.

Dryss over litt müsli eller hva enn du måtte like!

Hasselbackspoteter

– Server gjerne dette sammen med snitzel og salat.

Veganergutta tipser om den beste maten å lage i påsken

Dette trenger du:

8 – 10 stk store poteter (vi brukte nypoteter)

Timian

Havsalt

Pepper

Rapsolje

Plantebasert smør

Tilbehør: Stek gjerne en vegansk snitzel sammen med sjalottløk og lag en frisk salat ved siden av.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask potetene og skjær tynne skiver halvveis inn i potetene.

Legg potetene i en ildfast form. Ha litt olje over og putt timian i noen av åpningene i potetene. Dryss over med salt og pepper og smør potetene med litt smør på toppen.

La de stå i ovnene i cirka 45 minutter til de får en gylden overflate.

Mens potetene er i ovnen, gjør klar det du skal ha ved siden av, gjerne snitzler og en salat.

Veganske kjøttboller med potetmos og soppsaus

Veganergutta tipser om den beste maten å lage i påsken

Dette trenger du:

Naturli’ veggie balls (Disse selges på Rema 1000, Coop Mega og Meny)

Poteter

Løk

Smør (For eksempel fra Berit Nordstrand som selges på Rema 1000, Coop Mega og Meny)

Havremelk

Koriander

Kruspersille

Til soppsausen:

5-6 ss mel

Olje

3-4 ss Soyasaus

Champignon

Vann

1 stk grønnsaksbuljongterning/grønnsaksbuljongpulver.

Fremgangsmåte:

Kok opp oppskjærte potetbiter- og løkbiter.

Start på soppsausen mens potetene koker. Bland sammen mel og olje til en klumpfri blanding, og ha deretter i vann, soyasaus og stekt champignon.

Bland inn grønnsaksbuljong (1 ss Helios grønnsaksbuljong) og kok opp til det får en fyldig konsistens.

Stek veggie balls på litt olje på lav varme så det ikke brenner seg.

Når potetene er myke, hell ut vannet og mos dem. Tilsett plantebasert smør og havremelk. Rør om og smak til med litt salt

Vi syns det er digg med koriander og persille på toppen, prøv det gjerne ut du også!

Les også: «Alle» lager bananbrød i karantene – her er oppskriften

Siste saker

Mest lest nå
Les mer