Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Pas Passe lanserer brudekjolleksjon
Det norske motemerket lanserer brudekolleksjon.

Pas Passé lanserer brudekjolleksjon

Inspirert av 2000-tallets store kultserie.

Rett før jul i fjor skrev Melk & Honning om Anette Ousdal og Erica Mathiesen som da nettopp hadde lansert sitt nye Oslo-baserte klesmerke Pas Passé.

Det var kjærligheten for vintage og redesign som førte de to sammen. Deres første kolleksjon ble lansert midt under pandemien i september i fjor.

Nå slipper duoen sin tredje kolleksjon.

Pas Passe Ole Martin Halvorsen
Erica Mathiesen og Anette Ousdal står bak Pas Passé. Foto: Ole Martin Halvorsen

Den består av vintage brudekjoler fra et utvalg tidsepoker fra 1920-tallet og frem til nå som er redesignet for et mer moderne og moteriktig uttrykk.

– Vi lanserer en brudekolleksjon fordi vi fortsatt har samme innstilling nå som da vi begynte. Vi lager det som inspirerer oss, virus eller ei

Foto: Joe Urrutia

– Vi var så heldige å få en drømmedag på Fretex’ sorteringslager, og fikk velge blant mange fantastiske kjoler. Vi valgte kjoler av god kvalitet. Men i fine og godt bevarte stoffer, også har vi gitt de et mer moderne uttrykk.

Foto: Joe Urrutia

Flere av kjolene i kolleksjonen er designet for koronavennlige bryllup.

– Flere og flere velger å gifte seg i korte kjoler, dette har vi tenkt på. Om du skal gifte deg på rådhuset, hjemme stua eller i kirken har vi drømmekjolen.

Foto: Joe Urrutia

Kolleksjonen er inspirert av kultserien Sex and the City som rullet over tv-skjermene sent 90- og tidlig 2000-tall og hovedkarakteren Carrie Bradshaw. 

– Vi har latt oss inspirere av Carrie sin brudekjole-shoot for Vogue i Sex and The City, hvor vi har laget ti forskjellige kjoler i ekte fashionista-ånd. Kjolene er laget litt etter hennes smak og stil. Og alle plaggene er oppkalt etter en av jentenes elskere i serien. Vår favoritt er The Aiden dress!

Foto: Joe Urrutia

I tillegg til kjoler har duoen også redesignet vintage-sko, brudeslør, belter og hårpynt laget av restestoff fra tyll fra gamle ball- og brudekjoler.

Foto: Joe Urrutia

Kolleksjonen lanserer de onsdag i den nye butikken Confettibird & Friends på Aker Brygge i Oslo der det norske klesmerket er gjestedesignere i seks uker.

Les også: Åpner sin andre Oslo-butikk: – Har alltid vært en drøm

Siste saker

Mest lest nå
Les mer