fwss kampanjebilde av modell i batikk

På luksus og budsjett: batikk

Vårens trender på luksus og budsjett.

Blant sesongens største trender markerer batikk seg. Motehus som Prada og Stella McCartney har funnet sin variant. Det samme har skandinaviske it-merker som Ganni og FWSS og selvsagt også kleskjeder som Zara og H&M.

Trenden, som hadde sin storhetstid med hippier på 70-tallet og grungen på 90-tallet, gjør nå et knallsterkt comeback. Og er det en trend du virkelig kan leke deg med og utforske også den kommende sesongen er det denne. Batikk, eller tie dye er nemlig veldig tilgjengelig – enten du kjøper nytt eller rett og slett lager det selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også politisk står batikken sterkt. For på lik linje med mange av dagens motetrender har også denne røtter politisk. Gjennom tidene har batikken symbolisert et opprør mot det etablerte og styrken i individualitet.

Trenden står sterkt både denne våren og sommeren, men blir også med oss inn i høsten. En rekke designere, motehus og merker har vist hvordan man kan kle seg i batikk fra topp til tå, men også hvordan man kan la for eksempel en batikk-overdel lyse opp under en klassisk blazer.

Her er noen av batikk-plaggene i butikk nå – på både luksus og budsjett:

Hovedbilde: FWSS. Foto: Josefine Seifert

Les også: Nå kommer Virgil Ablohs Ikea-teppe til Norge