Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @saraviennas/ @chillevera

Oslo-jenta Sara Vienna gikk for Louis Vuitton

Eventyret startet for bare to uker siden.

Det hele startet i slutten av februar da Julie Thyrum hos Le Management scoutet Sara Vienna. Booking-teamet sendte noen bilder av henne til Louis Vuitton sin casting director, og hun ble invitert ned til Paris for å møte designeren.

Etter det gikk det bare slag i slag.

– Designer Nicolas Ghesquière fortalte henne under castingen at hun gikk veldig fint, så vi hadde en veldig god følelse på at hun skulle booke denne jobben, forteller Youna Baupoux hos Le Management i en mail til Melk & Honning.

Og i går, mandag, gikk Sara Vienna på catwalken for Louis Vuitton.

Les også: Norske Daniel og Eric gikk eksklusivt for Celine under moteuken i Paris

Sara Vienna fro Louis Vuitton under Paris Fashion Week.
Sara Vienna fro Louis Vuitton under Paris Fashion Week.

Ikke nok med det; Oslo-jenta har landet en såkalt Worldwide exclusive-kontrakt for Louis Vuitton. Det vil si at hun ikke kan jobbe for noen andre.

Baupoux sier at det er noen av de største jobbene man kan gjøre som modell. Med tanke på at dette er hennes alle første jobb, så vil det åpne utrolig mange dør, legger hun til.

Selv sier Vienna at det er som om en drøm går i oppfyllelse.

– Det er en utrolig opplevelse i seg selv å kunne møte designerne bak en av verdens mest kjente klesmerker, som digger stilen min og skreddersyr antrekket til meg. Hele Louis Vuitton-teamet har vært veldig imøtekommende og hyggelige å ha med å gjøre, skriver hun i en mail til Melk & Honning.

Vienna er 31 år gammel, oppvokst mormoner og utdannet sosialantropolog og produktdesigner. Hun er også kunstner, feminist, eventplanlegger og jobber i IT-bransjen som digital markedsfører.

– Jeg prøvde meg så smått som modell for 10 år siden og har fått en del forespørsler fra ulike modellbyråer etter det, forteller Vienna. 

Les også
Okkult utfordrer bransjen med rimelige briller laget av en YSL-designer

– Jeg vet at jeg har et spesielt utseende som blir oppfattet som edgy i denne bransjen, da er det viktig å forstå hvilke merker som faktisk ser etter denne edgen.

Hun forteller at det er viktig for henne å kunne være genuin i det jeg gjør.

– Det var fantastisk å se at de hadde både humor og substans, så vel som profesjonalitet og detaljstyring. Å kunne representere dem var enormt.

– I tillegg elsker jeg Paris. Det er et veldig forfriskende avbrekk i en ellers svært travel hverdag som markedskonsulent og bedriftseier, legger den ferske modellen til.

Hun var likevel ikke den eneste norske som gikk showet.

Kristine Lindseth, som representeres av Team Models i Oslo, gikk for Louis Vuitton for tredje gang(!).

Hun har også en Worldwide exclusive-kontrakt med og har figurert i kampanjer for det store motehuset.

Les også: Helt ny retning for it-merket Bottega Veneta

Siste saker

Mest lest nå
Les mer