Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Eric og Daniel håndplukket av Celine
Eric Sveen for Celine. Foto: Skjermdump

Norske Daniel og Eric gikk eksklusivt for Celine under moteuken i Paris

Ble håndplukket av sjefsdesigner Hedi Slimane selv.

Denne uken gikk norske Daniel Høilo (20) og Eric Sveen (17) for Celine under moteuken i Paris. Begge modellene, som tilhører stallen til det Oslo-baserte modellbyrået Idol Looks, er under eksklusiv kontrakt med det franske motehuset. Og begge er såkalt world wide exclusive. Noe som betyr at de ikke kan jobbe med noen andre merker på et år.

Dette var imidlertid ikke en tradisjonell motevisning med internasjonal presse og influencere front row. Hedi Slimane hadde nemlig selv laget en elleve minutter lang motefilm for Celine.

plukket ut av celine
Daniel Høilo i motefilmen til Celine. Foto: Skjermdump
daniel høilo
Daniel Høilo i motefilmen til Celine. Foto: Skjermdump

Både Høilo og Sveen ble oppdaget av modellagenten Tarek Hamidi hos Idol Looks. Mens Eric Sveen ble oppdaget for ett år siden, ble Daniel Høilo oppdaget for tre år siden.

Dette var heller ikke første gangen Sveen går for luksusmerket – han gjorde det også forrige sesong.

– Vi er superstolte over å ha to gutter som er håndplukket av stjernedesigneren Hedi Slimane, sier Tarek Hamidi til Melk & Honning.

Daniel Høilo oppdaget han på Instagram, mens Eric Sveen ble oppdaget på TikTok.

eric sveen
Eric Sveen er blitt en favoritt hos Hedi Slimane. Foto: Skjermdump
håndplukket av celine
Eric Sveen i filmen til Celine. Foto: Skjermdump

– Jeg trodde ikke Eric var norsk, og ble positivt overrasket da jeg fant ut at han var det, sier Hamidi og fortsetter;

– Jeg visste at han kommer til å gjøre det stort. Han har verdens beste og mest støttende foreldre også, noe som er veldig viktig i denne bransjen.

I fjor sommer var Sveen med i både visningen og kampanjen til Celine, da i en alder av 16 år. For et par år siden endret motebransjen reglene for tenåringsmodeller. Det er ikke lenger fritt frem å booke modeller under 18 år, slik det var tidligere. Den gang uttalte Amar Faiz i Idol Looks at Celine og Saint Laurent er blant de få merkene som fremdeles booker såpass unge modeller som Sveen.

Les også
Vink adjø til gardinene - nå er det draperingslugg som gjelder

Det er ikke første gangen norske modeller dukker opp på catwalken for noen av verdens største motehus. I 2019 gikk både Jenny Sinkaberg, Sunniva Vaatevik og Stine Omar for Balenciaga. For Sinkaberg var det en direct request fra luksusmerket. Og Signe Veiteberg har gått flere ganger for Louis Vuitton.

Se hele motefilmen av Hedi Slimane for Celine under.

Les også: To norske modeller i prestisjetung motekåring

Siste saker

Mest lest nå
Les mer