Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette ønsker Melk & Honning-redaksjonen seg til jul
Foto: Diptyque

Melk & Honning-redaksjonens ønskeliste

Dette ønsker vi oss til jul.

Med under en uke til julaften er det på sin plass å for lengst ha ferdigstilt ønskelisten. Men er du av typen som alltid er ute i siste liten (du er ikke alene) finner du kanskje litt etterlengtet inspo her.

Dette er Melk & Honning-redaksjonens julegaveønsker:

Caroline Krager

Diptyque Philosykos  EdT 100ml kr 1200 hos Heaven Scent.

– For de som trekkes mot parfymer med en litt androgyn karakter, men ikke orker heavy oud, krydder, lær og resten av den gjengen året rundt, er dette min go-to. Den er lett, men ikke kjedelig. Her har man fiken, wood og white cedar i en superdigg miks. Jeg har gått tom og trenger påfyll pronto.

Ønskeliste: Byredo Vanity box ca kr 24 200 her.

– Om julenissen mener jeg har vært megasnill i år ligger kanskje denne under treet. Det er lov å drømme!? Byredo slapp sminke i høst i samarbeid med it-makeup artist Isamaya Ffrench. Resultatet er litt sprø forpakninger, slik som en bøyd maskaratube og en øyeskyggepalett som likner et gyldent kamskjell, i farger man sjeldent har sett. Her har de samlet alt i en trekasse med Scandi vibes til tusen. Prislappen? Intet mindre enn en månedslønn for noen av oss. Santa, please?

På Caroline Krager sin ønskeliste er silkeskjerf, parfyme og verdens fineste makeup-boks.
Silkeskjerf fra Acne Studios kr 1500 her.

– Til å ha på hodet som et skaut, knyttet rundt halsen á la en gammel dame eller snurret rundt overkroppen som en topp på dag-rave. Dette skjerfet fra Acne er min nåværende estetikk i skjerf-form (og hadde passet perfekt på Insta-feeden min :’) )

Plattform sko i semsket skinn med strass fra Miu Miu ca kr 7850 hos Net-a-Porter.

– Som et barn av 90-tallet er disse sandalene alt jeg vil rusle rundt i sommeren 2021. (Jeg tror faktisk jeg hadde noen nærmest identiske første skoledag, da i rosa denim med perledetaljer! Jålete? Oh yeah.)

Teppe fra Constance Tenvik x Layered ca kr 13580 her.

– Den norske kunstneren Constance Tenvik har gjort et rått samarbeid med det svenske teppeselskapet Layered. Teppet kalt Opera goers er akkurat passe crazy og skummelt og fascinerende. Kom igjen nissen; jeg har reddet så mange fluer fra den visse død i vannglass i år! Give me!

Stine Nibe Ravneberget

Frøken Dianas Salonger
Ønskeliste: Vintage-bluser

– Jeg får ikke nok av nydelige bluser, og så lenge de er vintage, føler jeg at jeg kan skaffe meg så mange jeg har lyst på – med god samvittighet. Derfor ønsker jeg meg gamle bluser fra fine, lokale butikker som Frøken Dianas Salonger (som denne på bildet) og Velouria Vintage.

Stine Nibe Ravneberget
På Stine Nibe Ravnebergets ønskeliste står vintagebluser, musikk og boots.
Vagabond
Boots fra Vagabond kr 1499 her

– Disse råtøffe bootsene fra Vagabond kombinerer hele fire estetiske elementer som jeg forguder når det gjelder sko. Svarte spisse Chelseaboots anno 1963, kubansk hæl, fake krokodillefinish og Cowboy-vibber. Øverst på ønskelisten.

Comptoir Sud Pacifique Coco Extreme EdT 100ml kr 1010 hos Heaven Scent

– Siden sommeren verken leverte sydentur eller de helt store sydentemperaturene her hjemme, og den hvite julen jeg ønsker meg hvert år lar vente på seg, drømmer jeg meg heller bort til tropiske strøk med denne digge gourmand-duften fra Comptoir Sud Pacifique.

Livets genser fra Isabel Marant Etoile ca kr 5184 hos Net-a-Porter

– Kanskje mest av alt ønsker jeg meg en romslig, hvit, chunky kabelstrikkegenser. Helt siden jeg så Knives Out på Frogner Kino i vinter, har jeg drømt om genseren som Chris Evans bruker i filmen. Denne fra Isabel Marant – til svimlende 5000 kroner, er det nærmeste jeg har kommet. Aller helst ønsker jeg at tante Bjørg i Nord-Norge strikker en lignende til meg. For uansett hvor mye jeg elsker DIY-bølgen med hekling og strikking, tviler jeg på at jeg får det til like bra som henne.

– Helt siden jeg binget The Queen’s Gambit to ganger etter hverandre på to uker i høst, har jeg vært helt hekta på Kinks-låta Stop your sobbing. Når Beth henger ut av vinduet i bilen og synger på vei til New York, vet du. Og den er faktisk på den første skiva til Kinks fra 1964. Norske Death by Unga Bunga ønsker jeg meg også – og coveret skal i ramme på veggen.

Ida Elise Eide Einarsdóttir

Bastille Paris Pleine Lunde EdP kr 1300 hos Gimle Parfymeri

 – Jakten på den perfekte parfymen er eviglang, og hadde jeg fått en femmer hver gang noen sa «nisjeduft» hadde jeg vært rik. Uansett – det lov å ha flere favoritter. Som denne fra Bastille Paris. Akkurat passe nisje, akkurat passe ukjent med tuberose, matcha-te og bergamott.

På Ida Elise Eide Einarsdóttirs ønskeliste er strikkegensere, norsk design og duftlys
Augustinus Bader The Body Oil kr 900 hos Gimle Parfymeri

– Dette er – etter min mening – en av verdens aller beste kroppsoljer. Det står forøvrig i stil med merket generelt. Et av Victoria Beckhams absolutte favorittmerker, og en lansering som har fått ufortjent lite oppmerksomhet her til lands. Svindyrt, men deilig!

– Norske Petit Perles lager fine håndlagde armbånd, smykker og fotsmykker av fargerike perler. Nå også de perfekte øreringene!

Høyhalset strikkegenser fra Skall Studio. Nå kr 2720 hos Svean.

– En skikkelig digg ullgenser er et must om vinteren – selv om det ikke har vært så fryktelig kaldt enda. Denne fra danske Skall Studio er helt perfekt.

Les også: Dette er moten flest ville ha i 2020

Siste saker

Mest lest nå
Les mer