Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Den norske designeren Anwar Bougroug blir omtalt i Hypebeast
Anwar Bougroug. (Foto: Mario de la Rossa)

Norske Anwar Bougroug omtales av Hypebeast

– Folk som meg har ikke hatt idoler å se opp til før nå.

Det er like stas hver gang norske designere og merker får oppmerksomhet i internasjonale magasiner – selv om det skjer stadig oftere. Nylig omtalte Hypebeast norske Anwar Bougroug som en del av den nye generasjonen designere fra Nord-Afrika og Midtøsten.

Anerkjennelsen kommer med mye ansvar, sier Anwar til Melk & Honning.

«Gryende designere fra MENA-regionen (Midtøsten og Nord-Afrika, journ.anm,), skaper mer enn bare klær. Noen har et politisk standpunkt, andre endrer måten vi konsumerer klær på. Men til syvende og sist uttrykker alle sin kreative arv og forteller historiene sine til resten av verden», skriver magasinet.

Det er ikke første gangen den norske designeren får internasjonal oppmerksomhet. I 2018 ble han intervjuet av i-D, og i fjor havnet han på Forbes liste over de 30 mest innflytelsesrike under 30 i Afrika.

– Jeg er blitt veldig bevisst på at det er en enorm kommunitet som ser på oss, og kanskje også får selvtillit til å både følge sine drømmer og å våge å være seg selv, kompromissløst, sier han til Melk & Honning.

– Det høres kanskje banalt ut, men folk som meg har ikke hatt idoler å se opp til før nå.

Han mener internett er blitt den mest solide kanalen for representasjon.

– Det har hjulpet å demokratisere motebransjen og gi nye sjanser til ukjente kreatører i alle verdens hjørner.

(Foto via Instagram @anwarbougroug)

I artikkelen pekes det på det faktum at motebransjen nå endelig begynner å se til andre land utenfor Europa og Nord-Amerika.

Bougroug tror folk har lyst på noe nytt, som de ikke har sett før.

– Designere i overnevnte region er veldig utforsket, og markedet er veldig mettet. Derfor tror jeg for eksempel Nord-Afrika og Midtøsten er på kartet nå, for disse kreatørene skaper noe helt nytt og forteller helt nye historier.

– Samtidig hjelper det veldig at diasporaen er så stor. For disse tilhengerne er ofte de som skriker høyest og sprer ordet mest. Hvilket har absolutt vært tilfelle for vår framgang.

Anwar Bougroug blir omtalt av Hypebeast
(Foto via Instagram @bestezeybel)

Etablert i 2017, håndlages alt av Bougrougs design i Marokko.

Anwar Bougroug mener de økonomiske fordelene ved å drive virksomhet i land i Afrika og Asia er store.

– Kostnadene er ofte mye lavere og råmaterialene er på plass.

Han mener det er noe av årsaken til merkets suksess.

– Det faktum at jeg kan bruke min marokkanske bakgrunn, snakke samme språk, få bedre tilbud og avtaler, og få hele forsyningskjeden til å relatere til både produktene og historien til varemerket.

– Våre håndverkere, skreddere og kreative føler seg som en del av merket. De følger oss på Facebook og deler stolt det arbeidet de har vært med å skape. Det er virkelig et enormt privilegium å kunne bygge en bro mellom de fantastiske dyktige håndverkerne i Marokko og resten av verden.

Les også: Dette er verdens mest populære merker nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer