Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
sigrun syverud

Norsk motetopp kåret til Årets kvinnelige gründer

– Det har ikke gått helt opp for meg at vi har vunnet.

På kvinnedagen 8. mars annonserte Innovasjon Norge vinneren av prisen Årets kvinnelige gründer.

De tre nominerte var Fjong-grunnlegger Sigrun Syverud, Annette Arfinnsen i Robotic Innovasjon AS og Merete Nygaard i Lawbotics AS.

Det var Fjong-grunnlegger Sigrun Syverud som gikk av med seieren.

Syverud var med på å starte Fjong, en tjeneste som tilbyr leie av klær og tilbehør fra merker og privatpersoner. I dag holder Fjong til på Skillebekk i Oslo, hvor de har eget showroom og kontor. Her er alt fra luksusvesker fra Chanel og Louis Vuitton til festklær, vinterjakker og annet tilbehør.

Vil inspirere kvinner

– Det var helt surrealistisk å vinne, og det betyr enormt mye, sier Syverud til Melk & Honning. 

– Det har ikke gått helt opp for meg at vi har vunnet. Det er et fantastisk og utrolig dyktig Fjong-team som har muliggjort dette, og ikke minst alle investorer som muliggjør vekst.

Syverud forteller at Fjong har 200 investorer fra folkefinansieringen i fjor, hvorav hele 80 prosent er kvinnelige investorer.

– Jeg tror kåringen er viktig for å synliggjøre ulike rollemodeller, og håper det kan inspirere flere kvinner til å følge drømmen sin og starte eget selskap.

foto: Louise Eberhard Gran. bildet viser hele teamet bak Fjong.
Dette er hele Fjong-teamet. Foto: Louise Eberhard Gran

Airbnb for klær

I juryen satt Rikke Eckhoff Høvding, administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening, Grethe Viksaas, grunnlegger og styreleder av Basefarm, Thomas Berman daglig leder i SoCentral og Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge.

Krohn Traaseth uttaler til Innovasjon Norge at de gjennom de siste fire årene har spisset prisen inn mot teknologi, vekst og bærekraft.

– Sigrun Syverud har etablert og utviklet en framtidsrettet og teknologibasert bedrift med fokus på gjenbruk i en forurensende industri. Denne løsninger er skalerbar og har gode muligheter for å vokse internasjonalt.

– Fjong kan på mange måter sammenlignes med Airbnb eller Soundcloud for klær, sier Krohn Traaseth, Innovasjon Norges representant i juryen.

Hovedbilde: Benedikte Lie Berntsen

Les også: Dette er kvinnene som endret motebransjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer