Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
yme åpner butikk på cc vest

Norsk luksusbutikk åpner pop-up

– Muligheten til å teste YME i et nytt miljø og mot en annen målgruppe

I hjertet av Oslo, nærmere bestemt på Paleet på Karl Johan, ligger butikken YME Universe. Et drømmeunivers for hypebeasts. Konseptbutikken åpnet dørene for første gang i september 2014. Butikken slet dog lenge økonomisk, før de gikk i pluss i 2017. I februar i år ble det kjent at YME Universe nå får med seg Varner-brødrene på laget.

Det er gjennom investeringsselskapet Varner Invest at brødrene Petter, Marius og Joakim Varner har kjøpt en eierandel på 49 prosent i konseptbutikken. De resterende 51 prosentene eies av ledelsen og gründerne.

Nye dører

Tidligere i august kunne YME åpne dørene til sin nye pop up-butikk på CC Vest i Oslo.

YME-gründer Kenneth Hjertum forteller til Melk & Honning at dette er et prosjekt hvor de vil være i to måneder.

yme åpner pop up på cc vest

–Her får vi muligheten til å teste YME i et nytt miljø og mot en annen målgruppe.

– Det har vært vanskelig for YME å drive lønnsomt fra butikken på Karl Johan. Vi vet at vi har en butikk med fin lokasjon, men det er utfordrende med logistikk og kostbart å drive over flere etasjer. Butikken på CC Vest har et langt enklere oppsett hvor butikken holder seg på ett plan. Selv om butikken er relativt liten har vi daglige leveranser slik at vareutvalget hele tiden fornyes, sier Hjertum.

Han understreker at det blir spennende å se resultatene av den nye pop up-butikken og mulighetene som ligger utenfor Karl Johan.

Hva som skjer videre etter de neste to månedene er ikke kjent, men Hjertum forteller at de blir sakte men sikkert klokere – og vil da se om det er et ønske å utvide mer.

– En stor fordel

Det er ikke mange månedene siden Varner-brødrene kom inn på eier- og partnersiden hos den Oslo-baserte butikken. Med det har nye muligheter åpnet seg. Et resultat av dette er blant annet pop upen på CC Vest.

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

– Det er en stor fordel for oss å ha en erfaren partner med på laget. Varner har gått oss frihet til å drive YME på vår måte, men samtidig har vi mange gode diskusjoner for å identifisere områder der vi kan forbedre oss, avsluttet Hjertum.

Les også: H&M og Zara stenger butikker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer