Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
3 ganger beautygründere ble gale av suksess
Foto: @jeffreestar

Tre ganger suksessen gikk til hodet på beauty-gründere

Det er ikke alltid så greit å være rik og berømt.

De har alle bygd opp store makeup-imperier og tjent latterlig mye penger på det. Men som kjent kan det gjerne bli for mye av det gode. Disse beauty-gründerne lot suksessen gå til hodet på dem.

Eos’ Jonathan Teller

Det går hett for seg i Eos om dagen. En av grunnleggerne av merket med de digge eggeformede leppepomadene går nemlig til sak mot sin partner.

Foto via Hollywood Life

Det er Sanjiv Mehra som beskylder Jonathan Teller for å ha skvist ham ut av Eos da ting begynte å gå riktig så bra for selskapet.

Leppepomade-brandet har gått fra en omsetning på 25 millioner til 200 millioner dollar på fire år. Mehra som eier 15 prosent av selskapets aksjer, hevder at Teller med sin aksjedel på 85 prosent har holdt tilbake penger for å kunne opprettholde en luksuriøs livsstil.

Den inkluderer både en leilighet verdt 11 millioner kroner på Manhattan i New York og villa i the Hamptons. Men det stopper ikke der. Teller skal også ha ansatt spådamen sin i Eos, i tillegg til selskaper som driver med opprydningsmetoden feng shui til merkets kontorer. Han skal også ha ansatt sine egne venner som interiørarkitekter og event-planleggere i selskapet.

Jeffree Star

Den amerikanske makeup-artisten, vloggeren og gründeren Jeffree Star har vært i søkelyset flere ganger de siste årene. Både for sin ekstremt store suksess, men også for sine tidligere rasistiske utsagn og ikke minst tidvis svært kontroversielle kommentarer.

Etter å ha startet karrieren sin på MySpace på tidlig 2000-tallet, lanserte han makeup-selskapet sitt med samme navn i 2014. Her reklamerte han for sine mange tilhengere på YouTube, og i 2018 tjente han svimlende 18 millioner dollar. Ifølge Forbes gjorde det ham til den femte best betalte stjernen på Youtube i fjor.

Jeffree Star og Kat Von D. Foto via Cosmopolitan

Likevel er Jeffree Star kanskje minst like berømt for sine Twitter-feider som for sitt makeup-imperium. Disse inkluderer offentlige krangler med både Kim Kardashian West og Kylie Jenner, og en blokkering fra hans side på Twitter av en fan som tweetet sin skuffelse over å finne et hår i et av sine Jeffree-produkter.

Det er imidlertid den lange Twitter-krangelen med tatovør, makeup-gründer og tidligere venninne Kat Von D som tar kaka. I 2016 avsluttet hun vennskapet deres, og sa at det var på grunn av Stars’ «dopbruk, rasisme og mobbing». Star slo tilbake med samme mynt, og hevdet blant annet at tatoveringsstjernen aldri støttet merket hans.

Deciems Brandon Truaxe

Makeup-artist Brandon Truaxe startet på kultmerket Deciems eventyr i 2013, og utvidet fort med populære makeup- og hudpleielinjer som eksempelvis The Ordinary. Truaxe hadde skjønt det – god hudpleie til rimelige priser.

Brandon Truaxe. Foto via Vanity Fair

Etter å ha postet et bilde av en død sau på Deciem sin Instagram, fikk kontroversielle Truaxe høsten 2018 sparken fra merket han selv startet. Han hadde et halvt år tidligere tatt full kontroll over merkets offisielle Instagram-konto. Der kunne følgerne plutselig få servert gründerens kontroversielle uttalelser og videoer der han virket tydelig ustabil og paranoid, istedenfor bilder av beautyprodukter.

Han beskyldte også resten av Deciem sitt styre, samt Estée Lauder som eide 28 prosent av aksjene i selskapet for å ha begått grov økonomisk svindel. Han navnga også skuespillere som George Clooney og Brad Pitt i en lang og merkelig caption. Det i tillegg til en rekke konkurrerende merker han mente hadde gjort narr av ham opp gjennom årene.

Det hele er en ganske trist historie – i januar 2019 døde Truaxe, 40 år gammel.

Les også: L’Oreal-topp mener forurensning er «bra for businessen»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer