– Som tech-investor er Antler på utkikk etter skalerbare konsepter og gründere som utfordrer sin kategori, forteller grunnlegger av merket til Melk.
Høsten 2018 lanserte Anette Miwa Dimmen loungewear-merket AWAN – As We Are Now, med fokus på komfortable kjoler du kan bruke døgnet rundt.
– Idéen bak As We Are Now er et kombinert resultat av en pikedrøm om å designe kjoler og et personlig behov for å kle meg komfortabelt, men fortsatt se bra ut, et hull i markedet for moderne loungewear og nattøy og et ønske om å skape en 100 prosent moderne merkevare for neste generasjons kvinner, fortalte hun til Melk & Honning da.
Nå har det norske klesmerket sikret investering fra internasjonal investor.
Det er det globale tidlig fase venture kapital fondet Antler som har valgt å støtte AWAN. Det er det eneste norske motemerket de har i sin portefølje – og et av bare få motemerker på verdensbasis.
Det var i fjor høst at Dimmen kom i kontakt med Antler i Stockholm. I gründerprogrammet deres mutte hun sin svenske partner, Lisen Follin, og sammen ønsker de nå å bygge AWAN til å bli et internasjonalt, teknologidrevet motemerke med sterkt fokus på bærekraft.
– Som tech-investor er Antler på utkikk etter skalerbare konsepter og gründere som utfordrer sin kategori, forteller Dimmen til Melk nå.
– Det har blant annet investert i flere teknologi selskaper som løser utfordringer innen varehandel og mote.
Satser på internasjonal vekst
– De investerer omtrent 1 mill kroner i første runde. I tillegg stiller de med mentorer og coacher, samt et globalt nettverk med svært kompetente støttespillere.
– Som tidlig fase investor er det jo i deres interesse at selskapene de satser på får internasjonal vekst, så her tenker jeg de vil være til god hjelp.
Denne investeringen vil gi merket tid til å reposisjonere seg til å bli DTC – Direct to consumer.
– Selv om vi har hatt egen nettbutikk fra starten av, har vi ikke satset hovedsakelig på nettsalg fra egen plattform før. Utfordringen med denne forretningsmodellen, er at man som nytt merkevare må stå for eget salgsvolum uten dra-hjelp fra flere forhandlere. Fordelen er at man på sikt er langt mer skalerbar og har større kontroll over vår egen merkevare.
– Det vil også gjøre det enklere for oss å investere i teknologi som effektiviserer verdikjeden vår, slik at vi kan nå våre mål om redusert overproduksjon og etter hvert full sirkularitet.
Les også: Slik tvinger koronaviruset moteaktørene til å tenke nytt