Norsk kleskjede vant gjev pris i Cannes

– For oss er prisen først og fremst en bekreftelse på at vi er inne på noe, og at vi har truffet en nerve i et tema som opptar de fleste i dag, forteller administrerende direktør for Carlings til Melk & Honning.

I november i fjor lanserte Carlings verdens første digitale kleskolleksjon. Dette vekket selvfølgelig internasjonal oppmerksomhet, og Dazed, i-D og Hypebeast var blant de som valgte å omtale saken.

Bakgrunnen for den norske kleskjedens hypermoderne kolleksjon var at man så at en del valgte å kjøpe et antrekk, bare for å kunne poste det på Instagram. Dette var en tendens de ønsket å bruke til sin fordel – og lage en mye mer miljøvennlig og fremtidsrettet vri på det hele.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsningen var en kolleksjon ved navn «Address the Future» som kun eksisterte digitalt. For en liten sum kunne man velge mellom 19 styles på Carlings sine nettsider som man så fikk digitalt skreddersydd til et bilde av seg ved hjelp av en gruppe 3-D designere.

På den måten trengte man altså ikke å faktisk handle plagget – i fysisk forstand. Og siden ingen av plaggene faktisk ble produsert, var det miljømessige fotavtrykket tilnærmet null.

– Vi håper med denne kolleksjonen å utfordre oss selv og bransjen til å ta neste steg, for å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sa Ingeline Gjelsnes, markedssjef ved Carlings til Melk & Honning da.

Nå har Carlings vunnet Grand Prix – altså førsteprisen – for sitt digitale arbeid, under den prestisjetunge, årlige kreativitetskonkurransen Cannes Lions.

I tillegg til dette har de vunnet gull i kategorien «mobil/sosiale trender», sølv i kategorien «Sosiale mediers innflytelse/Nye realiteter og stemmeaktivering», og bronse i «mobil/samarbeid og brukergenerert innhold»

Alle plagg fra Address the Future-kolleksjonen – via Carlings

– Carlings kampanje fanget juryens oppmerksomhet fordi den adresserer to viktige problemstillinger menneskeheten står ovenfor nå; miljøets og sosiale mediers innflytelse på våre motevaner, forklarer juryleder Rei Inamoto i juryens begrunnelsen til hvorfor de gikk av med seieren, og fortsetter;

– Vi elsket den potensielle innvirkningen denne kan ha i 2019. Det var faktisk det mest intellektuelt stimulerende arbeidet i hele kategorien, og var også den som forvirret juryen mest – på den mest interessante måten du kan tenke deg.

Blant de andre vinnerne finner av Grand Prix man blant annet The New York Times, Burger King og Nike.

Ronny Mikalsen, Brand Director for Carlings, forteller til Melk & Honning at han tror kampanjen traff godt fordi den er fullstendig nyskapende, og også innmari relevant på så mange forskjellige måter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En ting er miljø-perspektivet – som jo er det åpenbare – men også at hvert plagg er 100% uavhengig av kjønn og størrelse. Dette gjør at hvem som helst vil passe plaggene uavhengig av kroppsfasong.

Ifølge han betyr prisen først og fremst en bekreftelse på at de er inne på noe – og at de har truffet en nerve i et tema som opptar de fleste i dag.

– Carlings er fullstendig klar over at vi tilhører en bransje med enorme utfordringer hva gjelder bærekraft og miljø.

– Vi jobber hele tiden for å begrense fotavtrykket vårt, og håper og tror at dette kan inspirere andre også til å tenke nytt.

Les også: Hvordan påvirker kunstig intelligens motebransjen?