Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
carlings

Norsk kleskjede lanserer verdens første digitale kleskolleksjon

– Et stort steg inn i fremtiden.

«Nå kan influencere påvirke deg med klær de ikke engang har på», er bare én av overskriftene den norske kleskjeden Carlings har generert det siste døgnet.

Torsdag slapp nyheten om det de hevder er verdens første digitale kleskolleksjon.

Og hvorfor ikke. Med både kunstige modeller og influencere, for ikke å snakke om såkalt AI, kort for artificial intelligence eller kunstig intelligens var vel en digital kleskolleksjon det neste.

carlings

Slik kan Carlings’ digitale kleskolleksjon se ut.

Kolleksjonen, som har fått navnet Neo-Ex, eksisterer altså kun digitalt. I samarbeid med den kunstige influenceren Perl kan man for liten sum, fra rundt 100 til 300 kroner, velge blant 19 styles på Carlings nettsider som man så får digitalt skreddersydd til et bilde av seg selv av en gruppe 3-D-designere. Resultatet, som faktisk er ganske så imponerende, kan postes i sosiale medier helt uten at man har hatt på plagget i virkeligheten.

– Vi tar et stort steg inn i fremtiden ved å lage en digital kleskolleksjon som er tilgjengelig for alle. Den digitale verden er med på å forandre moteverden. Spesielt på Instagram, hvor mange uttrykker sin kreativitet. Det eksisterer allerede både virtuelle influencere, og modeller, så hvorfor ikke en kleskolleksjon som kun eksisterer online? I tillegg håper vi med denne kolleksjonen å utfordre oss selv og bransjen til å ta neste steg, for å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef ved Carlings til Melk & Honning.

Ideen bak kolleksjonen skal altså være basert på at mange influencere kjøper et plagg eller et antrekk for det perfekte Instagram-bildet for så å levere det tilbake igjen.

Her er det også et miljøaspekt; siden ingen av plaggene faktisk produseres blir det heller ingen miljøpåvirkning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen skal gå til WaterAid for å rette søkelyset på det enorme vannforbruket i moteindustrien.

Alle bilder via Carlings

Les også: Kunstige influencere i full Insta-krangel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer