Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde fra Riccoveros lookbook 2020

Norsk kleskjede er konkurs

Koronaviruset har skylda.

Melk har i forbindelse med den pågående koronakrisen de siste ukene tatt tempen på den norske motebransjen. Mange har holdt butikken midlertidig stengt, med et stort økonomisk tap som en selvsagt konsekvens. Grunnleggeren av Oslo-butikken F5 Concept Store uttalte i forrige uke at han fryktet «mange unødvendige nedleggelser og konkurser i kjølevannet av epidemien».

Nå har Norge fått sitt første, store offer i den forbindelse. I dag kan DN nemlig melde at Riccovero er gått konkurs.

– Det skyldes hovedsakelig koronaen. 12. mars stengte Norge ned, og siden det har vi ikke solgt noe, sier hovedeier Finn Einar Kvamme til avisen.

Riccovero ble etablert i 1986, og er kjent for sine skreddersydde dresser. Den tapte omsetningen grunnet den pågående pandemien gjorde at det nå ikke lenger var mulig å drive videre. Ifølge Kvamme har de tapt om lag ti millioner i omsetning, og de var sikre på at dette tapet bare ville vokse.

– Man føler seg maktesløs. Det er selvfølgelig tungt, for det er liksom en utrolig vanskelig situasjon å få gjort noe med. Vi tenker selvfølgelig på alle medarbeiderne våre, og de gode arbeidsplassene med masse kreativitet og engasjement som blir borte. Virkeligheten her er helt surrealistisk, sier han til DN.

Kleskjeden har ti butikker rundt om i Norge. I tillegg selges merket gjennom andre forhandlere.

Hovedeieren mener det ikke var aktuelt å hente inn frisk kapital for å fortsette driften, ettersom fremtiden er såpass usikker.

– Så vil jeg selvfølgelig også si at vi skjønner at de tiltakene som er satt i gang er viktige for Norge, men det er så maktesløst, og man blir så lei seg på vegne av alle de flotte medarbeiderne vi har, avslutter han.

Les også: Har salget hos nettbutikkene økt under koronakrisen?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer