Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
karl lagerfeld med katten choupette
Karl Lagerfeld forsvare i sin tid bruken av pels: Foto: Getty

Neida, Karl Lagerfelds katt arver ikke alt

Men kan designeren ha funnet et smutthull i lovverket?

Da nyheten om Karl Lagerfelds død ble kjent 19. februar gikk det ikke lang tid før alles øyne var rettet mot designerens katt, Choupette. Lagerfeld hadde selv ingen barn, men katten stod hans hjerte nær, og ryktene har lenge gått om at det var den som var hans arving.

Lagerfeld skal etter sigende ha etterlatt seg en formue på 1,5 milliarder norske kroner.

Luksus-katt

Lagerfeld har hatt katten Choupette siden 2011. Designeren skulle i utgangspunktet bare passe katten for modellvennen Baptiste Giabiconi som skulle på reise. Men da Giabiconi kom tilbake var Lagerfeld og Choupette blitt uadskillelige.

Siden den gang har duoen levd i luksus, og Choupette har blant annet flydd verden rundt i privatfly med sin eier. Under brukernavnet @ChoupettesDiary har katten i dag over 300.000 følgere på Instagram. Choupette skal gjennom sosiale medier også ha tjent egne penger via ulike oppdrag.

https://www.instagram.com/p/BuHz76DFmDv/

Kan arve alt?

Ifølge franske lover kan ikke et kjæledyr arve en hel formue, men tyskfødte Lagerfeld hadde før sin død sørget for at det var tyske regler som skulle gjelde da arven etter ham skulle fordeles. Slik kunne altså Choupette i teorien arve alt etter sin berømte matfar. Eller?

Selv med tyske lover og regler kan ikke nødvendigvis katten stikke av med hele formuen. Nyhetsbyrået Bloomberg avkrefter ryktene rundt arveoppgjøret, og skriver at pengene egentlig aldri tilhørte katten. En tysk advokat sier til nyhetsbyrået at ryktene bare er nettopp det – rykter.

Men selv om Choupette ikke kan sitte på hele formuen alene kan Lagerfeld i teorien ha utnevnt en verge for katten før han døde. Gjennom et mellomledd kan ha dermed ha opprettet et fond til katten som skal dekke fremtidige utgifter.

«Et dyr kan ikke arve noe. Du kan bare instruere andre mennesker med hva de skal gjøre med dyret og betale for det på forhånd», sier advokaten til Bloomberg.

Les også: Hun tar over som ny kreativ leder for Chanel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer