Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Edward Berthelot/Getty Images

Nå stenger Instagram denne delefunksjonen

Slutt på å dele innlegg fra feed på Stories.

Instagram liker å fra tid til annen å overraske brukerne med funksjoner de ikke har etterspurt – eller å ta bort funksjoner alle digget. Det aller mest kjente eksemplet er da de valgte å fjerne den kronologiske feeden. Dette skapte stor ståhei da det skjedde i 2016.

Siden den gang har de blant annet introdusert de nå ultrapopulære Instagram Stories. De har også endret feeden slik at man «runder den» på et tidspunkt.

Nå ser det ut til at flere endringer er på vei. Denne gangen handler det om å fjerne funksjoner som allerede eksisterer.

Mer spesifikt er det snakk om å ta vekk muligheten for å dele innlegg fra feed på Instagram Stories.

Les også: Instagrams mest kjente hund om sneakersfavoritter og karantenetips

Kulturnettstedet i-D skriver nemlig i dag at de har dårlige nyheter for de som ønsker å poste samme ting begge steder. Ifølge dem endrer Instagram nå kodingen av appen slik at det ikke lenger vil gå an å dele den siste (thirst trap-selfien eller rumpevase-flexen) du la ut på feed på Stories, i et forsøk på å få flere likes eller kommentarer.

Flere Instagram-brukere skal i forrige uke ha fått opp en notifikasjon om at de er valgt ut som testpersoner av en endring som er gjort etter feedback fra nettsamfunnet.

På i-D sin Facebook-side raser folk under innlegget der de deler nyheten.

I en ny uttalelse sier Instagram at «Våre undersøkelser viser at folk foretrekker å se originale bilder og filmer på Stories fra folk de bryr seg om. Målet for testen er å få en bedre forståelse av hvordan folk faktisk føler om denne typen innhold, for dermed å forbedre deres opplevelse av Stories».

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge

Ifølge i-D vil det fremdeles være mulig å dele filmsnutter fra IGTV på Stories.

Les også: Nå slår Instagram ned på kjøpte følgere og falske brukere

Siste saker

Mest lest nå
Les mer