Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå lytter Instagram endelig til brukerne

Her er endringen du har ventet på.

Siden den spede begynnelse i 2010 har Instagram utvilsomt blitt den aller mest populære appen for bildedeling – og en SoMe-suksess av dimensjoner. For få dager siden kom nyheten om at Instagram nå har hele 1 milliard aktive brukere i måneden.

Les også: Fem apper som tar insta storien din til nye høyder

I løpet av årene har både folks bruk av appen og selve appen endret seg. Tre av de kanskje aller største forandringene er profesjonaliseringen av det hele, med Insta-personligheter og influencere som i stor grad lever av å synes på appen, introdusering av reklame – og da de begynte å kjøre algoritmer i stedet for kronologisk rekkefølge.

Sistnevnte førte til en hel storm av klager, som to år etter det ble introdusert fortsatt ikke har stilnet helt. Folk likte dårlig at algoritmene gjorde at man ikke lenger så de nyeste postene først. Det endte opp med at man brukte mer tid på appen i et slags desperat forsøk på å holde seg oppdatert på hva de man følger har postet, i et tilsynelatende kaos av poster fra ett minutt og opptil én uke siden.

Det virket lenge som om bakmennene og kvinnene ikke kom til å høre på folks jammer. Men i mars kom altså nyheten om at Instagram «ville lytte til brukerne, og gjøre enkelte endringer».

Nå er endringene som ble forespeilet gjennomført; Fra og med nå vil du få beskjed om når du er à jour med all scrolling.

Det vil si at selv om det Facebook-eide selskapet fremdeles vil beholde algoritmene, vil man i alle fall få følelsen av å ha «rundet spillet», ved at det popper opp en varsling på feeden om at man er «all caught up».

Over varslingen vil man finne alle innlegg som er mindre enn 48 timer gamle, mens man under varslingen vil finne alt av innlegg som er mer enn to dager gamle.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Dersom man følger mer enn 5000 kontoer advares det likevel om at man trolig ikke vil klare å jobbe seg gjennom alle kontoer like lett.

Les også: Denne hårtrenden tar av på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer