Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Derfor bør du se Halston
Halston og hans entourage. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.

Nå raser familien over Netflix sin nye moteserie Halston

– En «Real Housewives» take, sier familien om Halston.

Om ikke bingbare serier var populært før korona, er det iallfall blitt det nå. Streaminggiganter som Netflix har servert seere den ene serien etter den andre det siste året, perfekt for virkelighetsflukt.

Denne uken har den nye moteserien Halston premiere på Netflix.

Også bare kjent som Halston, defineres den amerikanske moteskaperen Roy Halston Frowick som en av tidenes største og mest suksessfulle. Og som selv etter sin død i 1990, fremdeles den dag i dag inspirerer amerikansk mote.

Ewan McGregor
New York var designerens lekeplass. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.

Miniserien på fem episoder tar for seg designerens vei til suksess på 70- og 80-tallet i New York. Men også forfall med rus og ego i fokus.

Halston, spilt av Ewan McGregor i serien, regnet en rekke av datidens store navn innen popkultur som Andy Warhol, Bianca Jagger, Elizabeth Taylor, Liza Minelli og Anjelica Huston blant sine venner. Sammen festet de på legendariske Studio 54 i New York.

Designeren hadde også et entourage av berømte modeller, kalt Halstonettes. Ikke så ulikt Gianni Versace og hans supermodeller et tiår senere.

Derfor bør du se Halston på Netflix
Halston. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.

Nå raser imidlertid familien til Halston over den nye Netflix-serien.

Familien til Halston hevder å ikke ha blitt inkludert i researchen bak den nye serien til serieskaper Ryan Murphy.

– The Halston Archives forblir den eneste omfattende kilden bak mannen og hans arv, som hans personlige utpekte verge av hans private dokumenter, sier Lesley Frowick, niesen til Roy Halston Frowick ifølge Page Six.

Niesen omtaler serien som en «unøyaktig, fiksjonsalisert oversikt» av sin onkels liv.

Liza Minelli og Halston
Roy Halston var bestevenn med Liza Minelli. Foto: Patrick McMullan via Netflix

Det til tross for at Ewan McGregor skal ha gjort seg flid med researchen til karakteren sin. Skuespilleren skal til og med ha lært seg å sy for å kunne portrettere designeren. 50-åringen skal også ha vært det eneste valget for serieskaper Murphy.

Brook Drummond, en annen slektning av Halston, skal nylig ha kalt serien en «Real Housewives take på noen som var suverent elegant og sofistikert og som kom med enorme bidrag til amerikansk mote og kultur».

– Hans innflytelse var umåtelig og jeg håper folk husker han slik og holder ham oppe istedenfor å la seg oppsluke av sensasjonbasert fiksjon om hans liv.

Denne serien bør du se på Netflix
Elsa Peretti var italiensk smykkedesigner og modell, som designet en bestselgende duft i samarbeid med Halston. Foto: Netflix

Det er imidlertid ikke første gangen en serie basert på virkeligheten signert Ryan Murphy blir slaktet av slektninger.

Også serien om mordet på moteskaper Gianni Versace fra 2018, The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, ble kritisert av Versace-familien.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Siden Versace ikke autoriserte boken som serien er delvis basert på, og heller ikke har tatt del i skrivingen av manuset, bør denne serien kun ses på som et stykke fiksjon, sa familien i en uttalelse den gangen, ifølge Vanity Fair.

Også Gianni Versaces kjæreste, Antonio D’Amico, kritiserte serien.

– Bildet av Ricky Martin som holder kroppen til Gianni i armene sine er idiotisk. Kanskje er det regissørens kunstneriske frihet, men det var ikke slik jeg reagerte, sier han til The Guardian.

Også motefilmen House of Gucci som tar for seg mordet på Gucci-sjefen Maurizio Gucci i 1995 har satt sinnene i kok hos de etterlatte. Den etterlengtede filmen med Lady Gaga i hovedrollen har premiere senere i år, og er blitt kritisert av familien på grunn av utseendet på skuespillerene.

Les også: – Har Emily in Paris god stil, eller er det bare jeg som har vært for lenge inne?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer