virgil abloh og ikea

Nå er prisene på Virgil Ablohs Ikea-kolleksjon her

Produktprisene har lekket på sosiale medier.

I 2017 kom nyheten om Off-White og Louis Vuitton-designer Virgil Ablohs samarbeid med Ikea. It-designeren og den svenske gigantkjedens samarbeidskolleksjon ble til med utgangspunkt i et ønske om å lage møbler for millennials. Abloh har blant annet designet sin egen versjon av den kjente Frakta-bagen i tillegg til flere interiørartikler, som blant annet bilder, stoler og gulvtepper.

På både Frakta-bagen og flere gulvtepper har Abloh benyttet seg av anførselstegn – et av hans fremste kjennetegn fra Off-White.

Ikea x Virgil Abloh-kolleksjonen blir tilgjengelig i Ikeas butikker medio mai i år, men prislappen på de ulike produktene har ikke vært kjent – før nå.

På sosiale medier har prisene på de ulike produktene lekket, og naturligvis spredt seg som ild i tørt gress. Hypebeast er blant nettstedene har omtalt saken. De skriver at de mener prisene er overraskende rimelige.

For Frakta-bagen, som vanligvis koster 5 kroner, vil Ablohs versjon koste 15 dollar. Dette tilsvarer i overkant av 130 norske kroner. Den får altså en langt stivere pris enn klassikeren, men er i et annet materiale og vil kanskje bli brukt mer enn den blå Frakta-bagen?

Teppene vil ligge fra 90 til 499 dollar, tilsvarende fra ca 800 til 4500 norske kroner.

Se prislisten på kolleksjonen her:

ikea x virgil abloh prisliste
virgil abloh x ikea.
Priser på Ikea x Virgil Abloh-samarbeidet. Foto: Skjermdump @premeprofits

Hovedbilde: Ikea x Virgil Abloh

Les også: Balenciaga-designeren om hvorfor han lagde «Ikea-veska» til 20 000 kroner