Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nå kommer dokuserien om 90-tallets supermodeller
Versace SS18-visning. Foto: Victor Virgile via Getty

Nå kommer dokumentaren om 90-tallets supermodeller

– Håper reisen vår vil oppmuntre, motivere og inspirere unge mennesker.

Motebransjen i dag har ekstremt mange dyktige toppmodeller. Men er det egentlig noen som kan sammenlignes med «de ekte supermodellene» som tok verden med storm på 90-tallet?

Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington, Helena Christensen og Naomi Campbell. Listen er lang, og den ikoniske statusen de oppnådde som supermodeller udødelig. Mye takket være moteskaper Gianni Versace, som oppdaget dem og gjorde de til noe mer enn bare modeller. Han gjorde de til superstjerner.

Til tross for å være over den tradisjonelle pensjonsalderen i modellverdenen, jobber flere av de fremdeles. Og for Versace sin SS18-visning i 2017, ble de gjenforent på catwalken. I gullkjoler avsluttet Helena Christensen, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer og Carla Bruni showet, som markerte at det var 20 år siden Gianni Versace ble drept.

Nå kommer dokumentarserien om fire av 90-tallets aller største supermodeller: Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington og Naomi Campbell.

I The Supermodels får vi et innblikk i livene deres, og hvordan de tok en større og større del av catwalken på slutten av 80-tallet og gjennom 90-tallet.

The Supermodels er regissert av Barbara Kopple og produsert av Imagine Documentaries med Brian Grazer og Ron Howard i spissen. Serien blir tilgjengelig for streaming på Apple TV+. Ifølge supermodellene selv vil man også få følge deres individuelle reiser til stjernestatus. Og de livslange vennskapene som ble til backstage på motevisninger, røde løpere og på fester, skriver Vogue.

Håper på å inspirere unge mennesker

Nå kommer dokuserien om 90-tallets supermodeller
Gianni Versace med alle sine supermodeller i 1991. Foto: Vittoriano Rastelli via Getty

Supermodellene har selv delt nyheten på sine respektive Instagram-kontoer.

«Søstrene mine Christy, Linda, Cindy og jeg er ekstremt glade for å dele vår historie med verden. Og det kunne ikke vært noen bedre partnere enn Brian Grazer og Ron Howard. Det er en drøm som går i oppfyllelse, som de skal puste liv i, siden vi visste de ville respektere og hylle vår historie. Vi håper reisen vår vil oppmuntre, motivere og inspirere unge mennesker rundt om i verden», skriver Campbell i caption til bildet.

Det samme ikoniske bildet fra da Campbell gikk ned catwalken til Versace arm i arm med Crawford, Evangelista og Turlington syngende på Freedom! ’90 av George Michael, er også delt av de tre andre supermodellene på sosiale medier.

«Jeg ser frem til å se tilbake på denne enestående tiden i motebransjen med disse fantastiske kvinnene som jeg har vokst opp med», skriver Turlington, mens Cindy Crawford skriver:

«Jeg gleder meg til å møte vennene mine igjen både for å feire, og se på måten supermodeller overskred de tradisjonelle oppfatningene og begrensningene ved å jobbe som modell i moteindustrien. Med støtte fra Imagine Documentaries og Academy Award-vinnende regissør Barbara Kopple, skal vi utforske de dynamiske personlighetene og skiftet i media og kulturen som bidro til å forme og definere denne ikoniske tiden».

«Jeg hadde elsket om folk så dette som en hyllest, ikke bare av våre individuelle historier, men også av vennskapets kraft, drømmer og utholdenhet», skriver Linda Evangelista.

Les også: Supermodell får kritikk av Vogue for å kle seg «for ungt»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer