Versace-familien mener den nye dokumentarserien er full av oppspinn

Full krig mellom Donatella og skaperen av «The Assassination of Gianni Versace: American Crime».

I 2018 er det 21 år siden moteverden våknet til nyheten om at den kjente moteskaperen hadde blitt skutt utenfor sitt luksushjem i Miami. I etterkant av drapet tok Donatella Versace over rollen som kreativ leder, mens broren Santo påtok seg jobben som Administrerende direktør. Som designer tillegges Gianni Versace mye av æren for å skape hele den maksimalistiske, farge-, mønster- og skulderputeglade 80-talls looken, elsket av super supermodeller som Linda Evangelista og Naomi Campbell.

Han hadde et spesielt nært forhold til sin søster.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da min bror ble drept hadde jeg hele verdens øyne på meg, og 99% av dem trodde jeg ikke kom til å klare meg. Og, i begynnelsen var jeg enig med dem. Broren min var kongen, og hele verden min krasjet da han ble borte, fortalte Donatelle i et intervju med The Guardian i fjor.

Denne uken hadde serien som omhandler tiden før og rett etter den grufulle hendelsen førpremiere.

Men, Donatella og resten av familien ser absolutt ikke ut til å støtte opp om historien som presenteres i «The Assassination of Gianni Versace: American Crime». 

Bare timer før premierefesten fant sted kom de med en felles uttalelse.

– Versace-familien har hverken godkjent eller vært noe som helst involvert i denne tv-serien om dødsfallet til Mr. Gianni Versace. Siden vi ikke har godkjent boka som serien delvis er basert på, eller har tatt del i skrivingen av selve manuset, bør denne tv-serien bli sett på som fiksjon.

Bilde via: Pari Dukovic/FX

Donatella Versace spilles av Penelope Cruz i serien, Gianni Versace spilles av Edgar Ramírez, og den kjente artisten Ricky Martin spiller kjæresten Gianni Versace var sammen med i 15 år, Antonio D’amico. Drapsmannen Andrew Cunanan, som før han drepte moteskaperen hadde rukket å drepe minst fem andre, spilles av den relativt ukjente skuespilleren Darren Criss.

Onsdag morgen følger Versace-familien opp med nok en uttalelse, der de blant annet går hardt ut mot boka regissør Ryan Murphy har lagt til grunnlag for serien; Vulgar Favors av Maureen Orth.

– De som produserer serien har selv påstått av serien forholder seg til boka av orth, men boka i seg selv er bare full av sladder og spekulasjoner. Orth mottok aldri noe informasjon fra Versace-familien, og hun har heller ikke noe grunnlag for å kunne påstå noe om privatlivet til Gianni Versace eller hans familiemedlemmer. (….) Hun har ignorert korrigeringer av faktafeil fra oss som levde og arbeidet tett med ham, vi som hadde det beste utgangspunktet for å vite hva som foregikk i hans liv.

De avslutter uttalelsen med å legge vekt på at Gianni Versace var en modig og ærlig mann, som engasjerte seg i humanitært arbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Av alle de ulike måter man kunne fremstilt hans liv og ettermæle på, er det forferdelig trist og forkastelig at produsentene har valgt å presentere en så forvrengt og falsk versjon, kréert av Maureen Orth. Versace-familien vil ikke uttale seg offentlig om dette igjen.

På tross av familiens lunkne mottakelse av serien, har den fått god kritikk blant annet hos anerkjente Variety. 

Serieskaperne er de samme som sto bak fjorårets suksess «The people VS. O.J.Simpson», som omhandler drapet på den kjente NFL-spillerens eks-kone og nye kjæreste – som mange fremdeles tror Simpson sto bak. Likheten mellom de to hendelsene er at de hadde en helt enorm mediedekning i lang tid etterpå.

For alle oss som ikke er kritikere, eller var så heldige å få se serien under førpremieren denne uken, kan vi glede oss til premieren 17. januar. 

Les også: Italiensk motehus starter nytt konsept