Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå er kleskjede-grunnleggeren verdens rikeste

Amancio Ortega, gründeren bak Inditex som er mest kjent for den spanske hurtigkjeden Zara, ble i går verdens rikeste.

Ortega har holdt posisjonen som en av de mest velstående personene i verden i mange år. I 2016 ble han regnet som den fjerde rikeste på tvers av bransjer, og den rikeste i klesindustrien.

Amancio Ortega

Nå har han dog hoppet flere hakk opp i listen, og regnes av Forbes som verdens rikeste. Han tar over plassen etter Bill Gates. Han tok over posisjonen i går  på grunn av et hopp i aksjemarkedet til Inditex og en nedgang i formuen til Microsoft-grunnleggeren. Ortega leder nå an med hele 200 millioner dollar.

81-åringen har toppet milliardær-listen til Forbes tidligere – men han har ofte mistet den i løpet av 24 timer.

Ortega, som har en verdi på 85 milliarder dollar, startet den spanske kleskjeden Zara i 1975 med eks-kona Rosalia Mera. Ortega har investert mye av formuen sin i eiendom i storbyer som London, Madrid, Barcelona og New York. Nedover listen over verdens rikeste finner vi også datteren til Ortega, Sandra Ortega Mera, som arvet formuen til moren da hun døde for fire år siden.

Listen over verdens rikeste består av flere som har tjent formuen sin på kles-og skjønnhetsindustrien.

Bernard Arnault

Bernard Arnault, som er CEO og styreformann i luksusgiganten LVMH, er i dag på en 8. plass, og  har hoppet tre plasser fram siden 2016 da han var på 11. plass. Han har en verdi på 57 milliarder dollar. Det franske holdingselskapet LVMH er et av verdens største innen luksusbransjen og eier selskaper som Louis Vuitton, Tag Heuer, Céline, Dior og Marc Jacobs. Franskmannen sin formue kommer mye av aksjene i LVMH, samt at han eier store deler av aksjene i Christian Dior, i supermarkedkjeden Carrefour og luksusmerket Hermés.

Lillian Bettencourt

Nedover listen finner vi også Lillian Bettencourt som er på en totalt 12. plass med en verdi på 44 milliarder dollar. 94-åringen har hoppet to plasser fram siden i fjor. Bettencourt eier store deler av sminkemerket L´oreal sammen med barna sine. Det var faren hennes, Eugene Schueller, som grunnla komsetikkmerket i 1907.

Les også
Denne appen finner de mest Instagram-vennlige spotsene for deg

Les også: Luksusgigant skal åpne sin egen fornøyelsespark

Siste saker

Mest lest nå
Les mer