Bilde via Getty Images

Nå er merket hans verdt 1 milliard dollar

Og veksten ser ut til å bare fortsette.

Kanye West er mye på én gang; en musiker, produsent, designer, forrretningsmann – og reality-stjerne-ektemann. Selv om det var musikken han først og fremst ble kjent for, er det likevel bidraget hans til sneaker-verdenen som for mange står som hans største bragd.

For få sneakers har hatt mer hype knyttet til seg, fått flere til å stå dagesvis i kø, og dratt inn like store summer på resellmarkedet, enn Wests megapopulære varianter av Yeezy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har merket, som også inkluderer klær og accessoirer, passert 1 milliard dollar i verdi, det vil si nesten 10 milliarder norske kroner.

Det er The Fashion Law som kan melde om dette. Det var i 2013 at stjernen, som nå bare kaller seg Ye, inngikk et samarbeid med Adidas om produksjon, distribuering og markedsføring av Yeezy. Dette fulgte et meget suksessrikt – og noe glemt – femårig skosamarbeid mellom Kanye og Nike, som resulterte to ulike modeller; Air Yeezy I og II.

Mye av grunnen til at Ye valgte et videre samarbeid med Adidas fremfor Nike var at den tyske skogiganten var villig til å gi han royalties; intet mindre enn 25% av all wholesale.

Februar 2015 slapp den aller første sneakeren i Yeezy-serien, nemlig Yeezy Boost 750 i lysebrunt. 9000 par ble produsert, sluppet utelukkende via Adidas-appen – og utsolgt på 10 minutter.

En ny Yeezy Boost like rundt hjørnet?

Ni sneakersmodeller senere har Ye klart å holde hypen ved like, og altså bygget opp et merke i milliardklassen.

The Fashion Law siterer NPD-gruppen, et New York-basert selskap for markedsundersøkelser, på at det forventes at merket vil stige i verdi til over 1,5 milliard kroner innen utgangen av 2019, og fortsette å vokse etter det.

For kort tid siden ble han ifølge Hypebeast også sett i det mange tror er en prøve på en splitter ny modell kalt Yeezy Boost 700 V3, som foreløpig ikke har fått noen lanseringsdato:

Se dette innlegget på Instagram

@highsnobietysneakers: New Yeezy on the way? 👀 Kanye was spotted in Hollywood wearing a never-before-seen Yeezy sneaker. Swipe for a closer look at the sample and let us know your first thoughts. ⁠⠀ 📸: Backgrid⁠

Et innlegg delt av HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik skal Kanye West hjelpe unge designere