Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Getty Images

Nå er merket hans verdt 1 milliard dollar

Og veksten ser ut til å bare fortsette.

Kanye West er mye på én gang; en musiker, produsent, designer, forrretningsmann – og reality-stjerne-ektemann. Selv om det var musikken han først og fremst ble kjent for, er det likevel bidraget hans til sneaker-verdenen som for mange står som hans største bragd.

For få sneakers har hatt mer hype knyttet til seg, fått flere til å stå dagesvis i kø, og dratt inn like store summer på resellmarkedet, enn Wests megapopulære varianter av Yeezy.

Nå har merket, som også inkluderer klær og accessoirer, passert 1 milliard dollar i verdi, det vil si nesten 10 milliarder norske kroner.

Det er The Fashion Law som kan melde om dette. Det var i 2013 at stjernen, som nå bare kaller seg Ye, inngikk et samarbeid med Adidas om produksjon, distribuering og markedsføring av Yeezy. Dette fulgte et meget suksessrikt – og noe glemt – femårig skosamarbeid mellom Kanye og Nike, som resulterte to ulike modeller; Air Yeezy I og II.

Mye av grunnen til at Ye valgte et videre samarbeid med Adidas fremfor Nike var at den tyske skogiganten var villig til å gi han royalties; intet mindre enn 25% av all wholesale.

Februar 2015 slapp den aller første sneakeren i Yeezy-serien, nemlig Yeezy Boost 750 i lysebrunt. 9000 par ble produsert, sluppet utelukkende via Adidas-appen – og utsolgt på 10 minutter.

En ny Yeezy Boost like rundt hjørnet?

Ni sneakersmodeller senere har Ye klart å holde hypen ved like, og altså bygget opp et merke i milliardklassen.

The Fashion Law siterer NPD-gruppen, et New York-basert selskap for markedsundersøkelser, på at det forventes at merket vil stige i verdi til over 1,5 milliard kroner innen utgangen av 2019, og fortsette å vokse etter det.

For kort tid siden ble han ifølge Hypebeast også sett i det mange tror er en prøve på en splitter ny modell kalt Yeezy Boost 700 V3, som foreløpig ikke har fått noen lanseringsdato:

Les også: Slik skal Kanye West hjelpe unge designere

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer