Ye gir tilbake (Getty)

Slik skal Kanye West hjelpe unge designere

– Han er en fyr som genuint bryr seg om å dele av godene og skape muligheter for at andre.

Kanye West har gått fra å bare være en rapper og produsent, til å bli et viktig navn også i motebransjen. Louis Vuitton og Off-White-designer Virgil Abloh er blant de som kan takke artisten for å ha bidratt til å kickstarte karrieren.

Søndag ble det kjent at den Calabasas-baserte Chicago-stjernen nå starter en fashion incubator – En moteinkubator – for å støtte unge, lovende designere både økonomisk og gjennom et mentorprogram.

Det var amerikanske Vogue som først slapp nyheten. De kunne også avsløre hvem den første designeren West har valgt ut til å motta støtten er; nemlig Maisie Schloss. Den tjue og noe gamle Chicago-jenta har studert ved Parsons i New York, og tidligere jobbet som designer for dameklær hos Kanye’s merke Yeezy.

– Å vokse og utvikle karrieren hos Yeezy har vært utrolig spesielt. Da jeg startet der var jeg bare en assistent, men den voldsomt kreative og ukonvensjonelle atmosfæren ga meg synlighet og tillot meg å komme med innspill i en rekke forskjellige prosjekter, sier hun til Vogue.

– Det er kjempegenerøst av Kanye å tilby seg å støtte meg. Han er en fyr som genuint bryr seg om å dele av godene og skape muligheter for at andre kreative skal vokse og få oppmerksomhet.

Med Kanye West i ryggen skal hun neste uke lansere sitt eget klesmerke ved navn Maisie Wilen i Los Angeles, med en kolleksjon inspirert av rytmisk sportsgymnastikk og roboter. Deretter følger en presentasjon i Paris.

Les også: Se Kanye West style 72 år gamle David Letterman i Yeezy