Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Måneskin er modeller for Gucci
Foto: Anton Novoderezhkin/Tass via Getty

Nå er Eurovision-vinnerne Måneskin blitt Gucci-modeller

Ekspertenes spådom gikk i oppfyllelse.

Det var nok mange som nesten satte lørdagsgodisen i vrangstrupen da Måneskin entret scenen under årets Eurovision tidligere i år.

Det italienske rockebandet var ikledd metallisk skinn, 70-talls skjerf, platåsko og lederhosen med heftige referanser til glamrock. Alt signert det italienske motehuset Etro. Bandet var uten tvil et forfriskende innslag på tv-en, blant alle lårkorte kjoler og paljetter.

– Tipper vokalist Damiano David allerede står på blokka til Alessandro Michele i Gucci, sa Ingeborg Heldal, sjefredaktør i KK og Eurovision-ekspert til Melk & Honning etter finalen i vår.

Det fikk hun helt rett i.

Måneskin er blitt modeller for Gucci
Rockebandet iført Eurovision-antrekkene sine. Foto: Instagram/@maneskinofficial

Nå er Måneskin blitt modeller for Gucci sin nyeste motekampanje.

Italienerne har «lånt bort sine glamrock-infuserte, heftig parfymerte feromoner til motehuset», som Dazed så fint formulerer det. Med «BDSM skinnseter, glitrende slengbukser og eyeliner som når Donatella-høyder».

Det er i forbindelse med Guccis kampanje for kolleksjonen Aria at rockebandet er blitt hyret inn.

Gucci Aria
Gucci Aria. Foto: Instagram/@gucci

Alle fire bandmedlemmene i Måneskin er selvsagt kledd i det italienske motehuset fra topp til tå med både fuskepels og gjennomsiktige stoffer – og er blitt sminket med merkets egen skjønnhetslinje Gucci Beauty med heftig mye øyenskygger og eyeliner.

Det helt i tråd med bandets kjønnsflytende image.

Gucci
Beautylooks fra Gucci Aria. Foto: Instagram/@guccibeauty

De tre guttene i bandet er ikke redde for å prøve ut tradisjonelle dameplagg som skjørt, bluser med pusse bows og høye støvletter, og matcher den eneste jenta i bandet, bassist Victoria, perfekt.

Måneskin ble valgt ut til å være med i kampanjen av Gucci-sjefen Alessandro Michele selv.

Mens sjefsdesigneren har stått for den kreative regien, står fotografduoen Mert Alas og Marcus Piggott for de erotisk ladede bildene. Kampanjen er full av den klassiske Gucci-estetikken med elementer som dramatisk lys- og skyggebruk og random fugler – nesten som stillbilder fra en film.

Gucci x Måneskin
Gucci Aria. Foto: Instagram/@gucci

Rockebandet følger med dette i fotsporene til andre stjerner som Harry Styles og Jared Leto, som begge har vært med i motehusets kampanjer tidligere.

Gucci Aria ble vist i vinter under Milano Fashion Week. Kolleksjonen som feirer motehusets 100 årsjubileum, er inspirert av både Balenciaga og tidligere Gucci-designer Tom Ford, ifølge italienske Vanity Fair.

Det skal ha vært viktig for Alessandro Michele å hylle motehusets årelange arv – derav skinnelementene og referansene til hestesporten.

Les også: Stjerneparet satte i gang debatt om kroppsvask

Siste saker

Mest lest nå
Les mer