Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukas viktigste motenyheter fra inn-og utland:

– I forbindelse med at den danske kleskjeden Vero Moda fyller 30 år har de teamet opp med Tone Damli. Butterflies-sangeren har plukket ut sine favoritter fra høstkolleksjonen og figurer i kampanjen fotografert av Truls Qvale.

– Denne uken har det vært mye rabalder rundt Harvey Weinstein. Han fikk sparken fra sitt eget selskap etter en rekke anklager om seksuell trakassering. Flere kjente kvinnelige skuespillere, blant andre Cara Delevingne, har stått frem med sine historier. Men DKNY-grunnleggeren Donna Karan har gitt sin støtte til den profilerte Hollywood-produsenten.

Riccardo Tisci har store planer om å komme tilbake til high fashion. Den tidligere Givenchy-designeren er nå aktuell med en ny kolleksjon med Nike, men forteller til GQ at han ser for seg en fremtid tilbake i sjefsstolen hos et motehus.

– Den nyeste reklamen til såpe-giganten Dove har blitt anklaget for rasisme. I en tre sekunders GIF ser man en svart kvinne som tar av seg en mørk hudfarget t-skjorte, og deretter blir forvandlet til en hvit kvinne i en lys hudfarget t-skjorte. Flere kjente fjes har gått ut og kritisert reklamen.

Gucci har annonsert at de ikke skal bruke pels i noen fremtidige kolleksjoner. De går i fotsporene til en rekke andre motehus og designere som i løpet av de siste årene har stått i mot pelsindustrien som Stella McCartney og Giorgio Armani.

– It-designeren Virgil Abloh bak Off-White og IKEA har allerede skapt en versjon av den hypede FRAKTA-bagen sammen. Nå skal de lage møbler for den nye generasjonen.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

– Hvert år lanserer H&M et samarbeid med en anerkjent designer. Denne gangen har de teamet opp med den tysk-kanadiske designeren Erdem. Nå har hele lookbooken sluppet fotografert av Michal Pudelka.

– Denne uken var det klart for Norges største festival hvor kunst og mote møtes, nemlig Uncontaminated Oslo Fashion Art Festival. Flere anerkjente kunstnere stod på plakaten – alt fra Ulrikke Falch til Pierre-Ange Carlotti. Se bilder fra arrangementet på Aker Brygge her.

Lous Vuitton samarbeider med en av verdens mest populære samtidskunstnere Jeff Koons. Kolleksjonen med vesker tar utgangspunkt i maleriene fra hans serie «Masters Collection» hvor han approprierer ekstremt velkjente oljemalerier fra udødelige navn som Claude Monet, Paul Gauguin og Edouard Mane.

– Tidligere denne uken publiserte det anerkjente motenettstedet The Zoe Report, ledet av Rachel Zoe, en sak som hyller den skandinaviske stilen og flere kule, norske it-jenter. Blant andre Janka Polliani, Celine Aagaard, Nathalie Helgerud og Darja Barannik får skryt av sin fargerike klesstil.

Hovedbilde via Instagram @caradelevingne

Les også: Tre kvinner om å la sminkepungen få være i fred

Siste saker

Mest lest nå
Les mer