Foto: Drew Angerer/Getty Images

Motemilliardær (70) kaller Greta Thunberg (16) «demoraliserende»

Ut mot den svenske miljøaktivisten.

Bare dager etter at den 16 år gamle svenske miljøaktivisten Greta Thunberg holdt en følelsesladd tale til verdenslederne under FNs klimatoppmøte i New York får hun passet sitt påskrevet av den franske milliardæren og LVMH-toppen Bernard Arnault (70).

Bernard Arnault
Bernard Arnault. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images for Dio

I talen sin rettet til verdens toppledere sa Greta Thunberg blant annet:

«Dere har stjålet mine drømmer og min barndom med deres tomme ord (…) Øynene til alle fremtidige generasjoner er rettet mot dere. Og dersom dere velger å skuffe oss vil vi aldri tilgi dere. Vi kommer ikke til å la dere slippe unna med dette. Grensen går her og nå».

Det var under en pressekonferanse i forbindelse med et bærekraftevent i regi av luksusgruppen i Paris at Arnault kalte Thunberg demoraliserende. Det skriver Business of Fashion.

– Hun er en dynamisk ung jente, men hun overgir seg fullstendig til katastrofisme. Jeg mener hennes synspunkter er demoraliserende for unge mennesker, sa Arnault.

Han understreket at de seneste tiår med økonomisk vekst blant annet har reddet mange fra fattigdom og forbedret folkehelsen.

– Hvis vi ikke vil gå bakover må vi fortsette å vokse, påpekte han.

Arnault, som er verdens nest rikeste og Frankrikes rikeste mann, sitter på topp i den franske luksusgruppen LVMH med merker som Fendi, Christian Dior og Givenchy. Luksusgruppen har lovet å redusere sine karbonutslipp med 25 prosent innen 2020 samt å gjøre alle deler av verdikjeden transparente innen 2025. I 2019 kan LVMH melde om rekorder når det kommer til både salg og omsetning. Det skal delvis være takket være økt forbruk blant kinesiske kunder. For første kvartal i år kunne luksusgruppen melde om inntekter på 13,6 milliarder dollar. Det er en økning på 16 prosent, skriver Forbes.

Les også: Luksusgruppe donerer ti millioner euro til skogbrannene i Amazonas