Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå er han blitt verdens nest rikeste

LVMH-lederen har for første gang forbigått selveste Bill Gates.

For få dager siden ble det kjent at Stella McCartney har valgt å gå over fra Kering til erkefienden LVMH. Med det trer hun inn i rekkene sammen med Louis Vuitton, Fendi, Celine, Christian Dior, Givenchy og Fenty, for å nevne noen.

LVMH ble grunnlagt som en fusjon mellom champagneprodusent Moët & Chandon, cognacprodusent Hennesy og Louis Vuitton i 1987. Forretningsmannen Bernard Arnault har sittet som administrerende direktør for gruppen siden da.

Han får mye av kreden for å ha fått med såpass mange store motenavn med på laget – blant annet det fremtidsrettede, moderne valget med å la Rihanna havne under LVMH-paraplyen med sitt nye luksusmerke Fenty.

Nå er det blitt kjent at han har klart å klatre seg opp til en andreplass over verdens aller rikeste – og dermed forbigått selveste Bill Gates.

Arnault har vært motebransjens rikeste en god stund allerede. Men ifølge Business of Fashion har den 70 år gamle franskmannen lagt til 39 milliarder dollar – 330 milliarder norske kroner – til formuen sin bare i 2019. Hans totale formue er dermed spinnville 924 milliarder norske kroner, noe som er 1,7 milliarder mer enn Gates.

Bare Amazon-grunnlegger Jeff Bezos har mer penger på bok. Kommer Arnault til å klare å forbigå ham også? Det vil tiden vise.

Les også: Dette betyr LVMH-prisen for unge designere

Siste saker

Mest lest nå
Les mer