Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Lvmh donerer ti millioner euro til skogbrannene i Amazonas
Foto: Pascal Le Segretain/Getty

Luksusgruppe donerer ti millioner euro til skogbrannene i Amazonas

Men Brasil takker nei.

Regnskogen i Amazonas som står i brann har preget nyhetsbildet den siste tiden. Den franske luksusgruppen LVMH med verdens nest rikeste mann, Bernard Arnault, i spissen, ønsker nå å donere ti millioner euro for å bekjempe skogbrannene i Brasil. Det skriver nyhetsnettstedet Fashion United.

Det tilsvarere nesten én milliard norske kroner. Selskapet følger med det i fotsporene til Frankrikes president Macron og andre G7-ledere som mandag annonserte at de ønsker å øyeblikkelig donere 20 millioner dollar for å hjelpe Brasil.

– Å beskytte miljøet handler ikke bare om ord og taler eller å signere deklarasjoner. Det krever også å gjøre konkrete kollektive handlinger når farene truer for å kunne tilby ressurser til lokale spesialister og jobbe sammen for å redde planeten vår. Jeg er stolt av at LVMH deltar i denne nødhjelpen og håper at mange andre vil gjøre det samme, sier styremedlem Yann Arthus-Bertrand i en uttalelse på luksusgruppens nettside.

Stabsjef for administrasjonen til Brasils president Jair Bolsonaro, Onyx Lorenzoni, sier at de takker for tilbudene, men mener at pengene er mer relevante for skogplanting i Europa. Og ikke minst i Notre-Dame i Paris som brant i april i år.

– Macron klarer ikke engang å forhindre en forutsigbar brann i en kirke som er på verdensarvlisten. Hva tror han at han kan lære landet vårt, sier Lorenzoni til den brasilianske avisen G1.

Det er ikke første gang LVMH åpner lommeboken. Selskapet uttalte i april at de ønsket å donere 200 millioner euro til gjenoppbyggingen av den verdensberømte katedralen i Paris. Det samme gjorde luksusgruppen Kering. I juni uttalte imidlertid en pressekontakt for Notre-Dame at luksusselskapene enda ikke hadde gitt et øre.

Les også: Glittersminken din kan være miljøfarlig

Siste saker

Mest lest nå
Les mer