Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Motebransjens særeste stilikoner

Fra 6-åringer i streetwear til heksete mote-muser.

«Fashion changes, but style endures» uttalte Coco Chanel en gang tidlig på 1900-tallet. Og noen mennesker har nettopp en såpass distinkt og særegen klesstil at den står støtt i selv den sterkeste trendorkan. Takket være internett, og spesielt sosiale medier, er veien mot å bli et verdenskjent stilikon ikke lenger særlig lang. At noen kapitaliserer utelukkende på hvordan de kler seg hver morgen er blitt helt selvfølgelig.

Men blant massene av stilige influencers som poserer foran streetstyle-fotografene under moteukene eller på #inviterte ferier og eventer utenlands, finnes det noen stilikoner som stikker seg spesielt ut. Et knippe særere, mer uventede kilder til inspirasjon.

Vi har samlet noen av de mest eksentriske:

Baddie Winkle

For flere år siden moret Helen Ruth Elam Van Winkle seg med å låne antrekk fra barnebarnet sin ungdommelige garderobe, og poste det til sine, da, få følgere. Lite visste den nå 89-år gamle damen om at hun var i ferd med å skape seg selv om til en internett-sensasjon. Med sine nå 3,2 millioner følgere på Instagram går hun under navnet «Baddie Winkle», og blir i de mange artiklene som blir skrevet om henne stadig kalt «den kuleste» eller «baddeste» bestemoren i verden.

Det som i utgangspunktet var humoristiske utlån av klær fra barnebarn til bestemor, har nå dannet hele grunnlaget for hele Baddie Winkle fargerike, hip hop- og streetwear-inspirerte stil. Med sin sassy bruk av ungdomsslang og budskap i kampen for legalisering av marijuana i captionen på Instagram går hun enhver 16-åring en høy gang.

Coco Princess

Ifølge foreldrene, som driver en vintagesjappe i Harajuki i Tokyo, startet lille Coco å plukke ut egne antrekk fra 2-årsalderen og begynne å forme sin egen stil ett år senere. Bare seks år gammel er hun nå med sine 330 000 følgere på Instagram blitt en liten kjendis i moteverdenen. Både i  i-D og Vogue har hun blitt omtalt som Japans neste stilikon. Coco liker å mikse streetwear med high fashion, og yndlingsmerkene er blant andre Comme Des Garçon og Fendi. Hun var også i gang med DIY-bølgen av IKEA-vesker lenge før mange andre.

Lynn Yaeger

Som fast motespaltist for legendariske The Village Voice gjennom 30 år, medvirkende redaktør til amerikanske Vogue, og stadig bidragsyter i New York Times er Yaeger en viktig person motebransjen. Men det som gjør at hun virkelig stikker seg ut fra mengden er hennes særegne stil og utseende, spesielt hva gjelder sminke- og frisyrevalg. Med sin karakteristiske korte og røde 20-talls bob og kraftige, klovne-aktige sminke, har hun blitt en inspirasjonskilde for mang en designers catwalk-styling, blant andre Alexander McQueen. Selv har hun uttalt at hun valgte å se slik ut fordi hun har en stor forkjærlighet for dukker og stumfilm.

Michele Lamy

Denne eksentriske franske damen er kjæreste med den avantgardistiske klesdesigneren Rick Owens, og fungerer som hans største muse og støttespiller i designprosessen. Ifølge Oyster Magazine kom Lamy fra en velstående familie, men rømte fra sin trygge tilværelse midt under jusstudiene for å bli stripper i stedet. Hennes nøyaktige alder vites ikke, men hun har selv uttalt at hun var aktiv under Paris-opptøyene i 1968, noe som kan tilsi at hun er i 60-70-årene. Hun har uansett levd et rock ‘n’roll liv både i Paris og California, fram til hun møtte Owens og slo seg til ro med han. Med sitt hekse-aktige utseende, toppet med en haug av tunge smykker, gullfargede tenner og en sort, tykk eyeliner-strek nedover pannen, har hun blitt en internasjonalt stilikon.

via @lamichmich

Les også: Hva synes egentlig den internasjonale motepressen om den norske stilen?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer