manolo blahnik utstilling

Mote møter kunst med Manolo Blahnik

Kom på innsiden av skokongens utstilling.

Store motehus inviterer til egne utstillinger som tar oss med på innsiden av alt fra hvor inspirasjonen stammer fra, de første skissene og til de endelige kreasjonene. Resultatet blir et eget univers hvor man får komme nærmere noen av verdens mest ikoniske antrekk og dens historie.

De siste årene har Dior invitert til en stor utstilling som tok for seg motehusets rike historie og suksess. Utstillingen ble en publikumssuksess i både London og Paris. Dette eksempelet fulgte også Maison Margiela da motehuset åpnet utstilling i Paris og Stockholm for å vise årene med samarbeidet med Hermès.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikonisk skodesigner

Manolo Blahnik på sin egen utstilling.
Manolo Blahnik på sin egen utstilling.

10. juni åpnet the Wallace Collection i London dørene til en egen utstilling med verdens mest anerkjente skodesigner, Manolo Blahnik. «An Enquiring Mind: Manolo Blahnik» viser ikoniske sko frem i møte med rommene innredet fra 1800-tallet. Blant skoene som er utstilt finner vi en samling fra Blahniks private arkiv.

Utstillingen er kuratert av direktør ved Wallace Collection, Dr Xavier Bray og Manolo Blahnik selv. At utstillingen står nettopp her er langt fra tilfeldig. Blahnik har nemlig lenge hatt en stor fascinasjon for museumet som ligger i hjertet av Marylebone.

Neste år feirer skodesigneren 50-årsjubileumet for sitt selvtitulerte merke. Et år i forkant av det store jubileumet viser den spanske designeren at han står bak langt mer enn de ikoniske blå «Hangisi» pumpsene, som banet vet inn i kvinners hjerte etter den sentrale rollen de fikk i «Sex and the City».

manolo blahnik utstilling i London.

Marie Antoinette-skoene

Gjennom ti ulike, men like spektakulære rom, fremmer utstillingen 160 par med sko. Interiøret i rommet skal fremme arbeidet til Blahnik og inspirasjonen som ligger bak hvert av parene. Her får man muligheten til å lære mer om skokongen, men også se noen av verdens vakreste skokreasjoner og historien som ligger bak.

For Manolo Blahnik-fansen vil et av høydepunktene med utstillingen være de sukkerspinnrosa skoene som ble designet til Sofia Coppolas film om Marie Antoinette. I filmen som vant Oscar for beste kostymedesign i 2007, har disse skoene en sentral rolle.

I den populære filmen om dronningen av Frankrike er det Blahnik som har signert alle skoparene. Her fikk han jobbe tett på den italienske kostymedesigneren Milena Canonero, som også står bak kostymene i Wes Andersons «The Grand Budapest Hotel». Samme som «Marie Antoinette» fikk også denne filmen Oscar for beste kostymedesign.

Da Blahnik designet skoene til Antoinette-filmen sa han at det var en ære å få jobbe sammen med Canonero, og at han beundrer arbeidet hennes.

manolo blahnik sko fra marie antoinette.

Utstillingen står til 1. september 2019.

Les også: Månedens lesning: juni

Artikkelen fortsetter under annonsen