Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Ikke gå glipp av denne Christian Dior-utstilllingen.

Dette blir den største Dior-utstillingen i Storbritannia noensinne

Men kan den toppe publikumssuksessen fra Paris?

I vinter slo utstillingen Christian Dior: Couturier du Rêve alle rekorder ved Musée des Arts Décoratifs i Paris. Det 112 år gamle museet hadde aldri før hatt så mange besøkende på en enkeltutstilling, hele 700.000 tok turen innom ifølge Business of Fashion.

Gikk du glipp av utstillingen? Nå har du sjansen igjen. 

I februar 2019 åpner nemlig Christian Dior: Designer of Dreams på Victoria And Albert Museum (V&A) i London. Denne utstillingen er basert på den franske suksessen, og er den største og mest omfattende om Dior i Storbritannia noensinne. Den vil ta for seg motehusets historie fra 1947 og frem til i dag.

Ikke gå glipp av denne Christian Dior-utstilllingen.

Foto via The Guardian

1947 var nemlig året det hele startet. I tillegg til å introdusere en krigslei verden for The New Look med feminine og frodige former med store skjørt og markerte midjer, holdt Dior også sin første motevisning i Storbritannia dette året. Moteskaperen elsket dressene som ble skreddersydd i Savile Row i London, og i 1952 åpnet han sin første butikk i den britiske hovedstaden. Utstillingen vil derfor blant annet fokusere på moteskaperens evige fascinasjon for britisk kultur og samarbeid med britiske produsenter.

– Det finnes ikke et land i verden, ved siden av mitt eget, hvis livsmentalitet jeg liker så godt. Jeg elsker britiske tradisjoner, britisk høflighet, britisk arkitektur. Jeg elsker til og med britisk kokekunst, har Christian Dior tidligere uttalt.

I tillegg til å gi et godt innblikk i moteskaperens visjon, vil utstillingen også ta for seg de seks kreative direktørene som har ledet motehuset etter ham. Blant annet Yves Saint Laurent, John Galliano, Raf Simons og nåværende Maria Grazia Chiuri vil bli representert. Over 500 objekter vil bli vist, med over 200 sjeldne haute couture-plagg. I tillegg kan man titte på tilbehør, parfymer, motefilmer- og bilder, magasiner og Christian Dior sine personlige eiendeler. Et av høydepunktene vil være kjolen Prinsesse Margaret brukte på 21- årsdagen sin.

Ikke gå glipp av denne Christian Dior-utstilllingen.

Christian Dior med modellen Lucky, circa 1955. Foto via V&A

V&A regnes som et av verdens største og beste museer for kunst og design. Museet har hatt mange store moteutstillinger opp gjennom årene. I tillegg til publikumsmagneten Alexander McQueen: Savage Beauty i 2015, har museet hatt utstillinger om blant annet Balenciaga, Frida Kahlo og Molly Goddard. Dior-utstillingen vil være den første som er like omfattende som den om Alexander McQueen.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

I tillegg har museet en permanent moteutstilling som strekker seg over fem århundrer. Denne regnes som den største og mest omfattende kjoleutstillingen i verden. Her kan man se sjeldne kjoler fra 1600-tallet, elegante kveldskjoler fra 1930-tallet, miniskjørt fra 1960-tallet og mye mye mer.

Du kan se Christian Dior: Designer of Dreams fra 2. februar til 14. juli 2019 på Victoria and Albert Museum i London. 

Hovedbilde via The Guardian

Les også: Cara Delevingne trosset kleskoden i helgens kongelige bryllup

Siste saker

Mest lest nå
Les mer