Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Drit i syden, Oslosommeren er best, står det tagget i en steinvegg på Huk.

Mitt sommer-Oslo

Den er kort, intens, folketom og grønn. Men hvordan skal man best utnytte de varme dagene i hovedstaden?

«Drit i syden, Oslosommer’n er best!» har noen en gang i tiden foreviget på Bygdøy. De ellers så produktive folka i Bymiljøetaten har ikke gjort noe for å fjerne taggen, kanskje som en stille bekreftelse på at ja, det er faktisk ingenting som slår bysommeren i Oslo. Uansett om du er ny i byen eller har bodd her hele livet – eventuelt noe i mellom – så er det alltid noe nytt å oppdage. Det er alltid noe som beveger seg, noe nytt som åpner, noe som forandrer seg.

2017-sommeren har hittil vært relativt kjølig og til tider ganske våt, men heldigvis: Festen er ikke over, det er sommer igjen. Vi har spurt tre oslofolk om å beskrive «Mitt sommeroslo» med deres beste tips.

Enten du skal jobbe eller ha fri, har du her noen tips til spisesteder, parker, klubber og badeplasser å besøke i Oslo i sommer.

Julie Ilona Balas

Under «Om meg» på Julies Matblogg står det aller først: Jeg elsker mat! I tillegg til å drive bloggen, hvor du kan lese om maten hun lager og spiser, reiser, produkter og jobber, har Julie forfattet kokeboken «Julies grønne kjøkken» og er således panelets matekspert. Tidligere drev hun også sitt eget cateringfirma under navnet Chikus Catering med stor suksess.

Hvilken uteservering er din favoritt som også serverer god mat?

– Trattoria popolare helt nederst på Løkka. De serverer ujålete og raus italiensk mat, og det er ikke så alt for dyrt heller. De lager en veldig god Aperol Spritz, og har mye bra vin. Min favorittrett til lunsj er Vitello Tonnato, som er tynne skiver kalvefilet med tunfiskmajones, kapers og parmesan. Til middag går jeg for den helgrillede fisken eller oksehaleravioli. Mmm!

Les også
Derfor er Prada og Miu Miu overalt i den nye Elvis-blockbusteren

Hvilke restauranter planlegger du å spise på og hvorfor?

– Jeg har nettopp flyttet til Tøyen, så jeg planlegger å spise mer på Graadi og Brutus som er bare et steinkast unna der jeg bor. Ellers henger jeg en del på Sørenga når det varmt, og når man først er der så er det ikke så langt å sykle ut til Vippa, Oslos nye mathall på Vippetangen. Har testet den syriske maten der, men må tilbake for å teste mer av hva de har å by på.

Hvor skal man helst gå i Oslo i sommer hvis man vil ha noe godt i glasset?

– Brutus, Bar Lardo, Pjoltergeist, takterrassen til Pigalle og nyåpnede Abelone.

Jostein Wålengen

To bilder av Jostein Wålengen

Inntil i år har Jostein drevet den eklsklusive nisjebutikken Nr. 9 på Frogner, men til fordel for nye prosjekter, ble butikken lagt ned i januar. Nå er moteprofilen partner i 8392 og jobber som stylist og skribent. Jostein har også vært redaktør for Melk & Honning.

Hva gleder du deg mest til å gjøre i sommer?

– Jeg tar rundt tre uker ferie, og har ca halvparten i Oslo. Da gleder jeg meg egentlig mest til å chille i byen, kanskje gå litt turer i marka, mest av alt bare kunne dra ut på kveldene uten å stresse med jobb dagen etter.

Hvor er de beste stedene å gå ut?

– Kunstnernes Hus for øl og pizza, Jaeger for klubb og Oslo-øyene for bading.

Det har vært mye dårlig vær i det siste. Hva er dine beste tips for regnfylte sommerdager?

– Å endre holdning, eventuelt kjøpt regntøy! Det er jo bare litt vann. Klær og hår tørker. Så digg å bade mens det regner!

Aleksine Piiksi

Det kan virke som om Aleksine gjør alt hun synes er spennende og gøy. Hun har i allefall mange baller i luften. I tillegg til å jobbe på Robot, er hun grunnlegger og prosjektleder for klubb- og konsertoversikten for Oslo, kalt ZUP OSLO og frilanser som stylist. Snart er hun også nyansatt markedssjef for Klubben.

Les også
Gisele Bündchen åpner opp om traumatiserende Alexander McQueen-visning

Hva skal du gjøre i Oslo i sommer?

– I juli har jeg ansvaret for vintagebutikken Robot, så jeg skal jobbe en del, men også ha litt fri. Fritiden blir nok brukt på Sørenga eller på Oslovelo!

Er det noen klesbutikker vi bør ha øynene åpne forr?

– Jeg syns det er megakjipt at UFF ved Østbanehallen ble stengt! Det var mitt lille skattekammer. Men jeg er alltid for å supporte local og vintage. Wagon på Bjølsen, Ruth66 på Torshov, Et DUkkehjem og Gatsby i Markveien. Og så Robot da, hehe.

Hvor er dine favorittspotter og hvorfor?

– Jeg har blitt fryktelig glad i Torshovparken i det siste. Jeg pleier å jogge fra Biermannsgate opp til Nydalen langs Akerselva. Hele den ruta der er faktisk superfin. Ender opp med å tøye i Torshovparken, så det er sikkert grunnen til hvorfor det har blitt en favvospot. Et annet hemmelig sted som jeg har vært rimelig glad i er den tomme Ringnesvillaen ved Biermannsgate. Det er bare en byggeplass nå, men de siste sommerne har jeg chilla en del i hagen der. Kanskje litt ulovlig å oppholde seg der, men hey fikk min lærepenge ved å oppdage et par ha sex der midt på natta. Bra for dem, men det var bare kleint for meg!

Les også: Kygo har åpnet pop up-butikk i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer