Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

STILORAMA: Juliette Aleksine Piiksi

14315480_10154233672300589_692585276_o-001

Melk & Honning ønsker med spalten Stilorama å rette spotlighten mot et knippe nordmenn med interessant stil. Vi vil presentere ukjente og kjente fjes. Folk med 20K followers på Instagram og folk med 200. Langt fra alle av dem jobber med mote, bor i Norge eller kunne «dødd» for et plagg fra The Row, men de har alle til felles at de er sterkt opptatt av klær som uttrykksform. Denne gangen har vi snakket med Juliette Aleksine Piiksi.

Aleksine2

Juliette Aleksine Piiksi (aka pixi), 24 år gammel. Født i Husqvarna i Sverige (der alle hvitevarene er fra vettu), vokste opp i Tønsberg, og har en far som er halvt finsk (så har en liten identitetskrise hver gang folk spør hvor jeg er fra, hehe)

Jeg har hatt to fine år hvor jeg har kunnet kalle Oslo mitt bosted, før dette bodde jeg i London. Jeg har en bachelor i Fashion Management fra London College of Fashion, og mens jeg studerte jobbet jeg bl.a. som Studio Intern for stylisten Panos Yiapanis som nå er Fashion Director for LOVE Magazine. Da jeg flyttet til Oslo begynte jeg å jobbe for Høyer Luxury, At The Loft Records og Robot. Sistnevnte er fortsatt mitt andre hjem.

Jeg gikk Prosjektledelse på Westerdals, men har nå fått innvilget permisjon for å jobbe med prosjekter innenfor musikk- og motebransjen. I tillegg til å jobbe på Robot, er jeg grunnlegger og prosjektleder for en klubb-og konsertoversikt for Oslo, kalt ZUP OSLO (zuposlo.no / @zuposlo), produksjonsansvarlig på Internasjonalen, manager for Purpurrpurple, Art Director for Rytmeklubben – og sist, men ikke minst, frilanser som stylist. phew! I sommer jobbet jeg også for Slottsfjellfestivalen som artistansvarlig, og med sosiale medier for Øyafestivalen.

Q & A

aleksine_fotocred_jeftha-pattikawa-002

Bilde: Jeftha Pattikawa (@jeftha_p)

Hva er din «hverdagsuniform»?
Dette går veldig på dagsformen altså. Jeg er ikke en av de som er så flink til å planlegge antrekk, jeg bare ofte slenger på meg noe og håper at det ser bra ut. Her om dagen tok jeg på meg adidas trackbukse, et par fila disruptor jeg fant på Fretex som er to str for store, og en svart lakk regnjakke. Kult i teorien, ikke i praksis – aldri fått så mange Matrix referanser slengt i trynet på en dag 🙁  Men en fet vintagejakke og skitne Adidas sko er alltid en del av uniformen, så digg at det begynner å bli litt kaldere!

Hva vil du folk skal tro når de ser deg?
Oi, den er vanskelig. Så lenge det ikke er BITCH er jeg all good. Altså, det hadde vært fett om noen tenkte ”Dette er en jente som har kontroll på livet sitt. Hu har til og med på seg rene sokker”. Fordi det ekke sant. Heh.

Hva har du hatt på deg som du aldri vil ha på deg igjen?
Da jeg var i Paris med moren min for fire år siden kjøpte jeg meg et par klassiske Chanel ballerinasko med lakktupp. De var sååå fine at jeg bestemte meg for å gå med dem da vi skulle opp til Sacré-Cœur, Montmatre. Endte opp med å måtte kjøpe fake crocs fordi tærne mine taklet ikke turen ned. Rip Parisian imaget mitt.

Aleksine5

( #Oslosquadposers foto: @piiksigram @helgebrekke )

Hva er du mest overrasket over at har blitt trendy igjen?
Etter praksisen hos Panos har jeg sett det meste av rariteter, men det at Chelsea haircut har blitt en greie igjen syns jeg er sykt.

Hva er det kjæreste du eier i garderoben?
Celine minishopper’en! Bodde i et kott i Leyton det første året i London for å få råd til den. Herrejakken i sølv fra Weekday som jeg fikk på salg ekke så verst heller.

Hvor mange prosent av lønningen din bruker du på klær?
I og med at jeg jobber der jeg kjøper mest klær blir det en del prosent ja…lord

Birkenstocks eller Doc. Martens? 
Begge delene er i garderoben, men har et par vintage grønne docs som er favvo.

Chanel eller Louis Vuitton?
Chanel as. Hils1 hun som drar på pilgrimsferd til 31 Rue de Cambon 😉

Nattklubb eller bar?
Står rett ved siden av Jenni Yang på dansegulvet på klubben. Får ofte kallenavn ”Robot-jenta” på nach 😉

Melk & Honning eller Minmote?
Lurespørsmål! Melk & Honning vel!

Hva er ditt spiritanimal?
Oi. Det er en god blanding mellom badgal ri ri, makeupmalin og denne katten:

SPIRITANIMAL

 

 

 

Hvordan pynter du deg? 

Får noia å være for fin, så blander alltid pent med noe casual. Dressbukser med badedrakt, skjorte med crewneck med Disney print osv. 

Hvor er du klokka 8 på en torsdag?
Hmmm, enten på konsert, date, middag med venner eller ZUP OSLO møte. And repeat.

Hva er ditt andre hjem? 
Du finner meg bak benken på Robot eller på Fretex Grünerløkka

Aleksine6

Hva liker du best å bite it?
Selleri for alltid <3

Fortell om en gang du var badass
Er alltid badass 😉

<3 INSTAGRAM: Instagram.com/piiksigram

Les også: Alle de andre STILORAMAENE her.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer