Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @snillegucci

Mitt skjønnhetsunivers: Snillegucci aka Kristiane Aateigen

– Det «perfekte» i media, reklamer og på sosiale medier har aldri påvirket mitt eget selvbilde.

Melk & Honning tok en prat med Kristiane Aateigen, som jobber med Instagram på fulltid gjennom profilen @snillegucci, om hudpleierutiner, favorittprodukter og hennes forhold til skjønnhetsidealet.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Lisa Alexandra Jarli

Fortell litt om deg selv?

– Jeg er 27 år, fra Lillehammer, men bor på Grünerløkka i Oslo med kjæreste gjennom syv år og verdens fineste katt Leo.

– Hva legger du i ordet skjønnhet?

– For meg ligger skjønnhet i personlighet, utstråling, humor og/eller intelligens. Det vil ikke si at man må være sprudlende og glad, men man kan føle hvem som har snille og gode sjeler.

– Jeg føler mye på energi hos andre, og dårlig energi blokkerer for estetisk skjønnhet for min del. Jeg er en utrolig lite utseendefokusert person til tross for at jeg elsker sminke og at å ta selfies er en del av jobben min. 

Bilde via Instagram @snillegucci

– Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg elsker hudpleie og tar meg tid til å gjøre alle stegene i boka. Dobbel rens for å få vekk sminke fra porene, toner for å dobbeltsjekke at alt er borte, serum, ansiktskrem og en og annen nattmaske. Jeg har hudtypen kombinert, så jeg bruker tyntflytende kremer som trekker godt inn i huden for å unngå dehydrering.

– Det eneste spesifikke produktet jeg vil anbefale uavhengig av hudtype er Origins sin Drink Up Intensive Overnight Mask. Den er utrolig fuktighetsgivende og har vært et av mine beste tips i flere år! 

Hvilke fem sminkeprodukter liker du best og hvorfor?

  • Smashbox’ Primerizer. Dette er den mest fuktighetsgivende primeren jeg har. Nydelig konsistens, den samarbeider godt med produktene man legger over og under. Stiv pris, men alltid verdt det. 
  • Jeg har kun to must have-foundations for kombinert/normal hud. Til hverdags bruker jeg Erborians BB Cream for å jevne ut hudtonen og få en fin glød. Jeg påfører denne med fingrene for å smelte den inn i huden. Den er så godt som usynlig, ser bare ut som hud. Veldig «no makeup makeup» med medium dekkevne. Til litt mer flawless dager, foto eller fest bruker jeg Armanis Luminous Silk, som også ser ganske naturlig ut, men har mer dekkevne. 
  • Til contour har jeg brukt Illamasqua Contour Stick i et par år nå. Det er en «gel» i stick-form som legger en veldig naturlig skygge på et vidt spekter av hudtoner. Jeg påfører den først på en kost og så under kinnbena, på tinningene og under kjeven. Man kan bruke denne både uten noe annen sminke og på heavy glam dager!
  • Clarins Wonder Perfect Mascara 4D har blitt en stor favoritt. Den separerer og bygger volum og lengde med en stav som gir mye kontroll. Drysser ikke og smitter ikke av med mindre man har veldig fet hud under bryna.
  • YSL Tatouage liquid lip er og blir favoritten til lepper, selv om jeg vanligvis ikke er fan av flytende leppestift. Den kommer i nydelige farger, blir ikke for matt, legger seg fint mellom leppene, fader grasiøst, og man kan ikke kjenne at man har den på. Anbefaler fargene 1 (knall rød), 7 (lys nude) og 23 (mørkere nude). 

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?

– Jeg er 27, men har penere hud nå enn da jeg var 20. For å holde huden ved like bruker jeg SPF hver dag for å beskytte ansiktet mot UVA- og UVB-stråler. Jeg passer også på å rense huden godt hver kveld, enten jeg har hatt på sminke eller ikke, og har tatt hudanalyse for å få klarhet i hvilken hudtype jeg har. På den måten kan jeg bruke mest mulig effektive produkter. Før trodde jeg at jeg hadde tørr hud, og brukte derfor fete og næringsrike kremer. Men disse trengte ikke inn i huden, så huden min endte med å være både dehydrert og tørr. Da jeg fikk vite at jeg har hudtypen kombinert begynte jeg med tyntflytende kremer og det har eliminert tørrhetslinjene rundt munnen og i pannen min. Mange salonger tilbyr gratis hudanalyse. 

Bilde via instagram @snillegucci

Hva er din signaturparfyme?

– Jeg er veldig sensitiv mot parfymelukt, men bruker Marc Jacobs’ Daisy. Sprayer den i nakken for å ikke få hodepine utover dagen.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

– Origins Drink Up Intensive Overnight Mask. Passer til alle hudtyper, kjønn og aldere.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg har ikke gjort så mye rart, men jeg har tatt microblading og det er noe av det vondeste jeg har gjort for skjønnhet. Jeg barberer også kinnene der man legger contour for at det skal blendes ut smoothere og se mer naturlig ut. 

Bilde via Instagram @snillegucci

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg har vel aldri forholdt meg til skjønnhetsidealer. Det «perfekte» i media, reklamer og på sosiale medier har aldri påvirket mitt eget selvbilde. For meg har det alltid vært så mye viktigere å jobbe med innsiden min enn med utsiden, det er vel en del av livet som introvert filosof. 

– Jeg har ganske god kontroll på hva slags inntrykk jeg lar slippe inn i hverdagen min. På Instagram følger jeg kun venner, bekjente og individer som gir meg positive følelser. Følger ingen med uoppnåelig kropp og overdådig livsstil, slike ting interesserer eller inspirerer meg ikke. Jeg prøver å kun invitere energi som gjør at jeg føler meg normal i livet, og tar avstand fra ting som potensielt kan få meg til å føle stikk av at jeg ikke er bra nok om jeg utsettes for det ofte nok. 

– Jeg tror at de som er mer mottagelige for påvirkning har det tøft i disse tider hvor man er så eksponert for andres liv. Mye handler om vinkler, retusjering, og hvilke sekunder av dagen man deler. Alle kan få til å poste et perfekt bilde fra en mentalt ræva dag. Jeg tror alle får det bedre om de kutter ting som gir et lite stikk i magen. 

– Ellers er det viktig for meg å trives uten sminke og å spise sunt. For halvannet år siden begynte jeg å spise sunt og kutte sukker, og da fikk jeg et helt annerledes forhold til kroppen min. Jeg føler meg bedre og har sjeldent dårlig samvittighet ovenfor meg selv!

Les også: Glittersminken din kan være miljøskadelig

Siste saker

Mest lest nå
Les mer