Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mitt skjønnhetsunivers: Maisam Mahdi
Foto: Instagram @maisamnm

Mitt skjønnhetsunivers: Maisam Mahdi

– Skjønnhetsidealer kommer og går med årene. Jeg kan bli inspirert, men blir aldri helt forhekset av noe.

Hvem er du? 

– Jeg er en 29 år gammel kvinne, født i Irak og vokst opp i Norge. Jobber for tiden hos et arkitektkontor og elsker å jobbe som Set Designer for musikk og kortfilm på fritiden.

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet for meg er det naturlige og ærlige. Det kan komme frem i ens holdning, måten de bærer seg selv, deres stil og verden de har skapt rundt seg.

– Jeg blir utrolig inspirert av folk som er zen, og klarer å holde balansen i en kaotisk verden, forteller Maisam Mahdi til Melk & Honning.

Foto: Instagram @maisammnm

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Amie Therese Hagen

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Det har i nyere tid blitt ganske mange produkter. Jeg har slitt med akne siden jeg var ung, og jeg tror jeg ble kvitt det i 25-årsalderen med aktiv behandling hos hudspesialist. 

– Min nye rutine består av:

Trinn 1: Dobbel ansiktsrens fra Clean It Zero og All Clean, morgen og kveld. 

Trinn 2: Green Tea Fresh toner morgen og kveld.

Trinn 3: Pure vitamin C serum (ELSKER til morgen og kveld!!!)

Trinn 4: Caffeine Solution Serum fra The Ordinary på morningen og Ascorbyl Tetraisopalmitate serum fra the Ordinary på kveld.

Trinn 5: En lett hudkrem med vannbase og ikke oljebase. Jo fetere ting jeg har på huden, dess mer kviser får jeg. 

– Min utenlandske hud er underernært på D-vitamin, B12 og jern. Viktig å behandle innsiden av kroppen som vi behandler utsiden. Vann er også en megabra ingrediens.

Foto: Instagram @maisammnm

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

– Jeg digger en klar brynmascara, spiller ingen rolle fra hvilket merke. Det holder de tykke bryna mine på plass. Mamma trådnapper bryna mine og jeg børster de på plass, beste kombo.

– Jeg klarer meg heller ikke uten en vippetang, gjerne fra Inglot. Den er helt nydelig. Den krøller vippene fint, uten å lugge. Spesielt fint når jeg ikke orker å bruke mascara. 

Les også
STILORAMA: Adrian Amara

– Et produkt til fra Inglot jeg ikke klarer meg uten er Lipstick Kiss Catcher. Den er så naturlig på leppene om man velger riktig farge og holder leppene fuktige. 

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– C-vitamin-serum og en god hårkur!!!

Hva er din signaturparfyme?

– Aesop. Jeg vil eie alt fra Aesop. 

Foto: Instagram @maisammnm

Hva er ditt beste skjønnhetstips? 

– Se dokumentaren Not So Pretty på HBO. Den dokumentaren fikk meg til å gå i skapet og ville kaste alle skjønnhetsprodukter med ingredienser som kan være farlig for meg.

– Jeg er i en overgang fra gamle ansikt- og hårprodukter til nye med renere innhold. Jeg har ikke lyst til å kaste ting jeg bruker for øyeblikket, men jeg bruker produktene ferdig og så erstatter med rene produkter etterhvert. Jeg er uansett utrolig glad for å ha oppdaget dette nå, og gleder meg til skapet fylles med rene produkter som er bra for hud og helse. 

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg dro på ferie til Iran sommeren 2013 og fikk meg løsvipper. Fy faen, aldri igjen. De dro med seg mine egne vipper etterhvert som de falt av, og jeg ble sittende igjen med veldig få og korte vipper. Ingen vippeserum kunne kurere det.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– Skjønnhetsidealer kommer og går med årene. Jeg kan bli inspirert, men blir aldri helt forhekset av noe.

– Som designer bærer jeg en yrkesskade og tenker alltid funksjon først. Om noe funker for meg, lar jeg meg inspirere, avslutter Maisam Mahdi.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

Siste saker

Mest lest nå
Les mer