Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen
Foto: Instagram @andreasteen

Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

– Var helt nummen lenge etter hvert besøk og spiste kun lasagne fra Meny i en uke etterpå! 

Hvem er du? 

– Jeg heter Andrea Steen, er 25 år og kommer fra Oslo. Jeg lever for tiden mitt beste liv på Bislett sammen med type og hund (<3) mens jeg jobber hos et klesagentur og med sosiale medier. 

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Positiv utstråling, glimt i øyet, selvironi og selvtillit er øverst på lista, forteller Andrea Steen.

– Ellers elsker jeg når folk tør å skille seg ut, og fremhever trekkene sine istedenfor å skjule de.  

Les ogsåMitt skjønnhetsunivers: artist JEZ_EBEL

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Rutinen starter med favoritten C-Ferulic fra Skinceuticals, så Clinique Moisture Surge-serien. Kunne sikkert stoppet her, men for ekstra glød blander jeg Kiehls Ultra Facial Cream med Camilla Pihl Glow Primer. Komboen gjør at jeg fint kan gå ut uten sminke og fungerer som en veldig god base for makeup.

– På leppene sverger jeg til Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant (den på tube). 

Foto: Instagram @andreasteen

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

Dette endrer seg for meg hele tiden, men i det siste har disse gjort jobben + det lille ekstra:

  1. Lumene Liquid bronzer er det ene produktet jeg bruker hver dag, både på no makeup-dager, til å varme opp foundationen min på sommeren, blandet ut i body lotion for litt ekstra glød på beina eller som en vanlig liquid bronzer. Tror jeg er på min femte eller sjette flaske av denne. (Synd at den ikke kommer i flere nyanser. Håper de leser dette og tilpasser seg enda flere hudtoner asap!)
  2. Fenty Beauty Pro Filt’r instant retouch concealer. Bruker denne på urenheter og under øynene for å lysne opp.
  3. Beauty Act Healthy Radiance Baked Blush i fargen Blushing Bride. Blush og highlight i ett og samme produkt, superfint å legge denne høyt på kinnbeina og over neseryggen for en mer naturlig look.
Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Har brukt år og dag på å finne en foundation som gjør alt jeg vil at den skal gjøre. Tidligere ville jeg ha mer dekkevne, nå vil jeg jevne ut hudtonen og gløde innenfra.

– It Cosmetics Your Skin But Better er en lett, ganske flytende foundation med hudpleie som jobber behind the scenes mens du bruker den(!!). Utrolig fin finish og middels dekkevne som kan bygges opp. 

Foto: Instagram @andreasteen

Hva er din signaturparfyme?

– Armani My Way! Den fungerer like bra på dagen som om kvelden, varer lenge og det beste av alt er av man kan kjøpe en refill med nok parfyme til å fylle parfymeflasken tre ganger. Mer av det! 

Hva er ditt beste skjønnhetstips? 

– Ikke plukk! Jeg slet med cystisk acne i tenårene og dealer med ettervirkningene av det nå. Hadde jeg vært i samme situasjon nå hadde jeg garantert ikke klart å holde meg, men hadde nok begrenset meg litt mer.

– Nå har jeg såkalte ice pick scars på hele høyre side av ansiktet som jeg mest sannsynlig aldri blir kvitt. Men jeg klager ikke, jeg er mest fornøyd med at jeg ikke går og har vondt hele tiden og at jeg fant ut av hva som forårsaket problemet. 

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg fikk reguleringstannlegen min til å stramme reguleringen ekstra mye hver gang så prosessen skulle gå fortere. Var helt nummen lenge etter hvert besøk og spiste kun lasagne fra Meny i en uke etterpå. 

Foto: Instagram @andreasteen

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– For noen år tilbake gjorde jeg et grep hvor jeg avfulgte alle profiler med usunne skjønnhetsidealer. Jeg bestemte meg for å kun følge folk jeg syns har noe mer å tilby enn å være fine å se på. Enten om de driver med kunst, musikk, har inspirerende stil eller eksperimenterer med sminke. Eller om de bare har morsomme stories eller captions og tar fine og inspirerende bilder. 

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

– Etter at jeg gjorde det er det veldig få bikinibabes i feeden og jeg tenker at dette er en fin ting å sette seg ned og gjøre for seg selv.

– Instagram og TikTok viser deg mer av det du trykker <3 på, så da kan man jo faktisk trene plattformene til å vise deg mindre av det som får deg til å føle deg dårlig!

– Ellers tror jeg at verden er i ferd med å endre seg og at flere og flere aksepterer og løfter fram annerledeshet.

– Jeg mener at TikTok har en finger med i spillet her og at utviklingen viser at sosiale medier har potensiale til å løfte fram istedenfor å kun bryte ned. Det er jo ganske fantastisk og veldig på tide, avslutter Andrea Steen.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: artist Julie Bergan

Siste saker

Mest lest nå
Les mer