Bilde via Instagram @hegeaurelie

Mitt skjønnhetsunivers: Hege Aurelie Badendyck

– Det er liksom ingen big deal lenger å gjøre inngrep. Det synes jeg både er ekstremt og trist.

Melk & Honning tok en prat med motepersonligheten Hege Aurelie Badendyck om hudpleierutiner, favorittprodukter og hennes forhold til skjønnhetsidealet.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Snillegucci aka Kristiane Aateigen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortell litt om deg selv?

–  Jeg er født og oppvokst i Oslo. For øyeblikket er jeg hjemme med en seks måneder gammel baby, så jeg jobber litt begrenset, men driver nettstedet thecoolgirl.no og jobber som stylist og konsulent.

Hva legger du i ordet skjønnhet?

– Etter alle årene som stylist har jeg jobbet med utallige vakre modeller og det er ingen tvil om at de med sjarm, karisma og en lidenskap for noe er de vakreste og mest interessante. Å være billedskjønn funker fint på Instagram, men blir fort uinteressant i virkeligheten om du ikke har utstråling. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg varierer og bytter på endel når det kommer til produkter. Tata Harper sin økologiske renseolje Nourishing Oil Cleanser er et av mine favorittprodukter, La Mer sin Creme de la Mer når huden trenger skikkelig fukt, Exuviance sin Vespera Bionic Serum og Ceactil Everyday serum fra Elixir Cosmeceuticals. Jeg liker også veldig godt Sensai sin Absolute Silk Micro Mousse Treatment for glød.

– Føles huden min gusten og kjip og jeg trenger en quick fix, har jeg en hjemmerutine som føles litt som å ha vært hos hudpleier: Jeg skrubber ansikt og hals med Exfoliating Polish fra Zo Skin Health og påfører deretter masken Skinceuticals Phyto Corrective Masque – beste komboen for huden min i alle fall! 

La Mer Creme de la Mer, 1500 kr via Gimle Parfymeri – Tata Harper Nourishing Oil Cleanser, 760 kr via Heaven Scent – Excuviance Vespera Bionic Serum, 645 kr via Hudspesialisten – Skinceeuticals Phyto Corrective Masque, 535 kr via SkinCity.no

Hvilke fem sminkeprodukter liker du best og hvorfor?

  • Brynmaskaraen Boy Brow fra Glossier
  • YSL Touché Eclat All-in-one Glow Foundation og It-Cosmetics CC+ Your Skin But Better kremen fordi de har passe med dekkevne og samtidig gir glød og ser naturlige ut.
  • Too Faced sin Bronzer i Snow Bunny på høst og vinter, som gir fin shine uten å blir for mye.
  • La Prairie sin concealer i farge 10 fordi den er veldig tyntflytende og ikke legger seg i linjene under øynene.
  • Sensai Liquid Eyeliner fordi det er den enkleste flytende eyelineren å legge.
YSL Touché Eclat All-in-one Glow Foundation, 435 kr via Kicks – La Prairie Cellular Light Fantastic concealer, 1095 kr via Gimle Parfymeri – Too Faced sin Bronzer i Snow Bunny, 279 kr via Nordicfeel – Sensai Liquid eyeliner, 190 kr via Kicks

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?

– Jeg drikker mye vann og tar relativt høye doser C-vitamin, fordi det er en av få ting man faktisk er ganske sikre på at har noen hensikt og kan være preventivt mot rynker og slapp hud. Jeg går også jevnlig til hudpleie – både vanlige fuktbehandlinger men også microneedling som går dypere til verks – hovedsakelig for å gi glød til huden. Når det kommer til kosthold tror jeg på mye variasjon og på å ha et avslappet forhold til mat. 

Hva er din signaturparfyme?

– Jeg bytter litt på men nå bruker jeg Byredo sin Bal D´Afrique som nesten er litt søt. Etter mange år med ulike røkte unisex-dufter ble jeg litt lei og var keen på noe annet. 

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

– Det er helt umulig å velge ett produkt, men jeg har et seriøst bra budsjetttips og det er Glam Glow sin Thirstymud som er helt gull mot tørr hud. Den er super å sove med:)

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– For et par år siden var jeg hos Brow Rehab for å freshe opp brynene mine. Der tok jeg microblading, som i utgangspunktet ikke er så rart kanskje, men det ble totalt mislykka og brynene mine fikk en helt feil farge som jeg fortsatt sliter med å få rettet opp i. Men det er vel også risikoen man tar når man velger å ta tatovering – som microblading faktisk er – i ansiktet, haha. Heldigvis er det ikke permanent!

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg tenker at det viktigste er å gjøre det beste ut av det man er født med. Altfor mange i dag synes det er greit å endre litt her og der på utseendet sitt, det er liksom ingen big deal lenger å gjøre inngrep. Det synes jeg både er ekstremt og trist.

– Utover det synes jeg det er synd at det å se fresh ut selv for en som har bikket 35, er synonymt med å omtrent ikke ha en eneste linje i ansiktet. Målestokken for å se fresh ut handler så mye om å se ung ut, men det er jo faktisk umulig i det lange løp å se evig ung ut hvis man har tenkt til å bevare et nogenlunde normalt utseende. 

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Modell og yogainstruktør Gitte Lill