Mitt skjønnhetsunivers: Modell og yogainstruktør Gitte Lill

– Jeg fikk servert mye falske puppeinnlegg, påhengshår og vipper de første fem årene jeg jobbet.

Vi tok en prat med Gitte Lill, som er modell og yogainstruktør, om hudpleierutiner, favorittprodukter og hennes forhold til skjønnhetsidealet.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Tuva Stener

Fortell litt om deg selv:

– Gitte Lill. Kommer fra Bergen, men har bodd i New York de siste ni årene som modell. Nå er jeg tilbake i Oslo og jobber som modell og yogainstruktør rundt om i Europa. Godt å være hjemme igjen.

Hva legger du i ordet skjønnhet?

– Godhet, naturlighet. Når noen ønsker andre vel så blir de nydelige.

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Etter mye forurenset luft og byliv som modellyrket ofte fører med seg, bruker jeg ansiktsrens hver kveld som inneholder mild syre. For eksempel acne-rensen til Dermalogica eller Kiehls. Jeg bruker alltid solkrem fra Dr. Ankerstjerne hvis jeg er i solen mer enn 30 minutter. Den svir ikke i øynene, blokker ikke porene mine og er i reisevennlig størrelse. Jeg bruker også 100 prosent ren arganolje fra Sunkost i hele ansiktet hver natt.

– Når jeg klarer å slippe unna storbylivet er likevel en svømmetur i en elv eller friskt saltvann, etterfulgt av 20 minutter sol, den aller best hudpleien.

Hvilke fem sminkeprodukter liker du best og hvorfor?

– Jeg går som oftest uten sminke. Men jeg tyr iblant til foundation for å jevne ut blåfargen under øynene, som jeg får hvis jeg har fått for lite frisk luft i perioder, eller for å gjøre gusten hud etter mye jobb inne og i studio litt friskere. Jeg liker godt Armani Luminous Silk eller Oxygenetics sin.

– Jeg liker å bruke rouge dersom jeg har brukt foundation og dermed visket ut noe av fargen i kinnene. Jeg synes de fleste rouge er bra, men jeg liker spesielt godt når fargen er i den samme tonen som din naturlige leppefarge.

– Jeg bruker vippetang i stedet for maskara. Shiseido sin er god.

– Jeg har brukt depend sin brynfarge i alle år. Det er fint om sommeren når solen bleker øyenbrynshårene.

– Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?

– Gi huden så mye fuktighet du kan, blant annet gjennom å drikke masse vann. Spis rødbeter, mørke blader og kos deg med livet. Bruk munnen til å snakke mer enn pannen, ha ha. Kjenner jeg at jeg blir bekymret for rynken mellom øyenbrynene, forsøker jeg først og fremst å kvitte meg med bekymringen! Et annet godt tips er å gjøre yoga med fokus på å myke opp musklene mellom øyenbrynene og kjeven, og mellom ørene og skuldrene.

– Og smilerynker er fint!

Hva er din signaturparfyme?

– Burberry sin klassiske som ikke heter noe mer enn Burberry. Eller rosmarin eller lavendelolje, som man kan smøre på brystet eller ryggen blandet med kokosnøttolje for dobbelt hygge. Doterra har gode oljer jeg har brukt i Norge.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

– Arganolje som nattkrem! Det er veldig fuktighetsgivende, litt antibakterielt og 100 prosent naturlig. Har til og med bedret kviseutbrudd hos meg.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Må være da jeg nappet øyenbrynene mine til tynne streker da jeg var fjortis. Er takknemlig for at de vokste helt ut igjen!

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Har du måttet ta noen kamper med deg selv oppigjennom?

– Jeg synes det er trist hvor mange tiltak som gjøres og timer som bestilles for og være «fin». Jeg synes det naturlige er finest, og håper trenden snur snart. Jeg håper de som vokser opp nå klarer å se skjønnheten i naturen og nyte den, og ikke minst at de gjennomskuer de som presser idealer på oss for å tjene mer penger.

– Jeg har måttet ta motet til meg til å velge å ikke følge en del av de trendene bransjen forteller deg at du følge. Målet mitt er å skippe ting som hudbehandlinger, vippeforlengning, neglepynt, hårhysteri, falsk brunfarge og inngrep, og i stedet bruke den tiden på lek og sosialisering i naturen. Man blir jo faktisk brun i naturen, får hvite tenner av naturlig mat, en fin kropp av bevegelse, og fin hud og hårfarge av sol og saltvann. Frisk luft gir frisk farge i ansiktet.

– Jeg fikk servert mye falske puppeinnlegg, påhengshår og vipper de første fem årene jeg jobbet. Det har det blitt mindre og mindre av de siste årene! Nå slipper jeg ofte maskara på jobb, og har ikke sett et falsk puppeinnlegg eller falskt hår på flere år. På et tidspunkt satte jeg meg også på bakbena og sa nei til mer hårfarging. Siden da har jeg fått flere jobber en noen gang, til tross for at noen agenter i New York sa jeg ikke ville få mer jobb.

– Sist, men ikke minst; Nyt alt naturen har å tilby, for det er gratis! Et smil er også gratis og smittsomt, og yoga kan trenes hvor og når som helst. 

Alle bilder via Instagram @gittelill

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Lisa Alexandra Jarli