Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mitt skjønnhetsunivers med Isabelle Aimee Johannesen alias JEZ_EBEL
Foto: Instagram/ @jez.ebel

Mitt skjønnhetsunivers: Isabelle Aimee Johannesen alias JEZ_EBEL

– Jeg har gjort mye rart med utseendet mitt i oppveksten.

Hvem er du? 

– Jeg er Isabelle, også kjent som JEZ_EBEL. Jeg er låtskriver, artist og ikke minst en venn!

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet for meg har egentlig ikke så mye å gjøre med en skjønnhetsstandard. Jeg prøver veldig hardt å unngå det og heller fokusere på hva slags utstråling man sender ut til verden. På en rar måte føler jeg at hudpleie har noe med det å gjøre. Jeg har det utgangspunktet jeg har, men jeg kan også komplimentere og hjelpe det utgangspunktet ved å pleie huden og kroppen min.

– For meg er skjønnhet helse, sier Isabelle.

For Isabelle handler skjønnhet om helse. Foto: Instagram/ @jez.ebel

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Akkurat nå er jeg i en prosess hvor jeg prøver å bytte ut alle produktene jeg eier med veganske produkter. Så alt jeg eier er dessverre ikke etter mine verdier per dags dato, i og med at jeg er veganer og har vært det i snart et år.

– Jeg bruker Niacinamide fra The Ordinary, Rosehip Oil fra The Ordinary, solkrem fra La-Roche Posay med faktor 50, REN sin Evercalm hudrens. Og så har jeg med meg IVY AÏA SOS Balm hvor enn jeg går i tilfelle jeg får tørr hud på hendene, leppene eller andre steder.

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

– Lipgloss fra venninnen min sitt merke GLOOP Makeup er et must! Dere burde sjekke henne ut. Og Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara og liquid eyeliner fra NYX. Jeg må seriøst skrubbe sistnevnte av, fordi den sitter såpass godt på.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?
Isabelle prøver å bytte ut alle hudpleieproduktene sine med veganske produkter. Foto: Instagram/ @jez.ebel

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Det må bli Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara! Den er dyr, men jeg får den egentlig fast i julegave hver vinter av farmoren min. Hun er en shopoholiker når det kommer til hudpleie. Så det er ikke vanlig kost for meg å bruke så mye penger på en mascara.

– Men virkelig, jeg får så mye spørsmål om vippene mine når jeg bruker den.

Hva er din signaturparfyme?

– Jeg bruker ikke så mye parfyme. Jeg har sensitive bihuler og sliter mye med hodepine og kvalme når det kommer til dufter. Også lærte jeg av en fransk kvinne en gang at man først og fremst skal lukte som seg selv, og deretter skal parfymen komplimentere.

– Jeg har likevel funnet en parfyme jeg liker ganske godt, og det er Danzatoria av Carner Barcelona. Den har noter av pudder og blomster på en veldig beskjeden måte. 

Isabelle forteller at hun ikke bruker så mye parfyme. Foto: Instagram/ @jez.ebel

Hva er ditt beste skjønnhetstips? 

– Mitt beste skjønnhetstips er solkrem! Bruk solkrem hver dag. Helst flere ganger om dagen. Jeg leter etter en solkremspray som man kan påføre i løpet av dagen oppå sminke.

– Andre tips er å rense huden to ganger på kvelden. Man tror ofte at man har fjernet alt som trengs, men jeg blir overrasket hver gang.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg har gjort mye rart med utseendet mitt i oppveksten. Det rareste er vel den gangen jeg shavet hårfestet mitt rett før jeg skulle ta klassebilde på ungdomsskolen. Det så helt grusomt ut, haha.

Isabelle sitt beste skjønnhetstips er å bruke solkrem hver dag. Foto: Instagram/ @jez.ebel

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– Jeg er indoktrinert i det uansett hvor mye jeg prøver å stritte i mot. Til dels så hater jeg hele skjønnhetsindustrien, og hadde preferert å være en eremitt i skogen uten å måtte tenke på at jeg må rense huden med toner. Jeg prøver å dyrke det som er ekte, som kan tas på og det jeg ser i virkeligheten.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

– Jeg synes alle burde jobbe med det nydelige som de allerede har, sier Isabelle.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Hedvig Sophie Glestad

Siste saker

Mest lest nå
Les mer