Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sara Flaaen. Foto: Instagram @saraflaaen

M&H tipser: Oslos 13 beste insta-spots

Do it for the gram.

Oslo-sommer? Enten du bor i hovedstaden eller skal feriere, hører det hjemme med hyppig fotografering. Om de havner på Insta eller i fotoalbumet spiller ingen rolle!

Undertegnede har listet opp sine favoritt-locations.

Her er 12 av Oslos fineste, mest instagrammable steder – synes jeg!

Les også: Oslobukta-sjefen letter på sløret om nyåpningene

Flere spots i én

Parken på St. Hanshaugen yrer av god stemning til enhver tid. Den er full av folk som soler seg, trener, feirer bursdag, leser eller går tur. Det som gjør den til en perfekt spot for bilder til Insta er at den ligger så sentralt til, og rett og slett at du får mange bra spots i én!

Go-to for det «cleane»

En spot du alltid kan gå til for bilder om du ønsker clean, fin by-bakgrunn er Kvadraturen! Området, som ligger like nedenfor Karl Johan, har mange store og godt bevarte bygårder med fine detaljer, i varme fargetoner.

Fine påler

De fine detaljene på universitetsbygningene på Universitetsplassen nederst på Karl Johan gir det lille ekstra til et bilde. I tillegg er det kult å benytte seg av selve plassen, for å eventuelt få bilder med stor, åpen bakgrunn.

Åpen horisont

Åpen horisont i bakgrunnen av et bilde er alltid fint. Oslos nye hotspot Oslobukta kan definitivt anbefales for å få med litt hav og himmel. I tillegg finnes det flere unike bygg som også gjør seg fint som bakgrunn.

Urbane detaljer & grønt

I Frognerparken er det nok av gode bildemuligheter. En klasssik go-to! Her kan du kjøre grønn bakgrunn med trær og gress, eller du kan benytte deg av trapper, statuer, porter og fontener. Kjør et antrekkskift eller to da, vel!

Europa-vibes

I Citypassasjen får du rett og slett litt europeisk stemning. Det smale strøget strekker seg nedover fra Akersgata (like ved Stortinget T), og gir så fin dybde til bildene dine. Lyset er ikke alltid det beste, men det kan stemningen og andre detaljer veie opp for.

Les også
Sara Flaaen Licius og Ida Tolou deler sine høydepunkter fra Paris Fashion Week

Fin mur

Wessels plass har blitt en go-to for bilder i sentrum. Mye på grunn av den fine muren på Stortinget! I tillegg til å få med denne, har man også benker og grøntområder som gir fine muligheter.

Marmor

Det fine Rådhuset i Oslo har noen veldig instavennlige marmorvegger. Superfresh bildelocation! Selve det staselige huset er selvsagt heller ikke feil å få med på noen bilder.

Romantisk vibe

Ser du for deg en mer romantisk feel i bildene dine, er Botanisk hage stedet. Her kan du få med mye fint av både grønt og blomster, i tillegg å benytte deg av de mange, ulike bygningene.

Fargefest

Å gå for en fargerik bakgrunn er definitivt fresht! Mange av de typiske Oslo-bygårdene har fargesprakende fasade og/eller port. Bydelene Torshov og Grünerløkka har de fineste, synes jeg.

Bakgrunn som popper

Ulvetrappene er en location hvor bakgrunnen er så flott at den rett og slett kommer i fokus! De ligger like overfor Alexander Kiellands plass, og gir definitivt noe helt eget til bildene. Litt Europa-vibes her også!

Urbant og røft

Mølleparken er et større område som strekker seg langs og rundt Akerselva ved Møllefossen, like overfor Alexander Kiellands plass. Her er det nok av røffere bildespots å finne – bygnignene har et industrielt og urbant preg. I tillegg kan du få med deg foss, elv og grøntarealer, og eventuelt bruke noen av parkeringshusene.

Urbant og lyst

Operataket må også med på denne listen. Det urbane og lyse uttrykket du kan få i bilder herfra er helt unikt! Om du synes selve Operahuset er litt oppbrukt, sats på bilder helt fra toppen. Da kan du heller få med bygninger i Bjørvika eller Munchmuseet i bakgrunnen – eventuelt bare blå himmel eller åpent hav.

Les også
H&M kutter ut gratis retur

3 andre Oslo-spots som står på lista

Selv etter flere år med flittig Instagramming i Oslo, er det flere locations som enda står ufotograferte på listen min. Her kommer tre locations jeg gleder meg til å en dag huke av.

1. Maritim stemning

Jeg ønsker meg bilder med skikkelig maritim stemning fra marinaen et sted – særlig nå som det er sommer. Ingenting er mer sommerlig enn sjø, båt og hav i bakgrunnen av et bilde!

Digger dette sommerlige bildet fra marinaen. (Foto: Instagram @josefinevogt)

2. Fargerikt i gamlebyen

En annen location jeg har sett meg ut er fine Kampen. Området i Gamlebyen er skikkelig sjarmerende og fargerikt. Utvilsomt fullt av skjulte instaperler!

Se så fint det er på Kampen! (Foto: Instagram @fay_nin)

3. Syden i Oslo

Et siste sted på min location-bucketlist er Villa Malla. Der kan du få ekte Syden-stemning med hvit sandstrand, palmer og surfebrett – like utenfor Oslo. Blir nok det nærmeste jeg kommer feriebilder i år!

Villa Malla = Syden like utenfor Oslo. (Foto: Instagram @noraangeltveit)

Les også: M&H tipser: 5 sommerlige filmer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer