Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
M&H storbyguide: Darja Barannik i København
Foto: Instagram @darjabarannik

M&H storbyguide: Darja Barannik i København

Dette er hennes favorittbarer- og restauranter i den danske hovedstaden.

Med pandemien i bakspeilet (fingers crossed) kan man endelig planlegge og glede seg til litt reising igjen. Men med flere år på stedet hvil trenger man kanskje litt bistand utenifra.

For hvor spiser man den diggeste maten i Paris, hva er de feteste butikkene i København og hva er den fineste rooftop-baren i Barcelona?

I denne artikkelserien snakker Melk & Honning med influencere og kjendiser for å få deres tips til ulike storbyfavoritter rundt om.

I ukas M&H storbyguide snakker vi med Darja Barannik.

Den norske influenceren og grunnleggeren av Shapka Cashmere flyttet til København tidligere i år. Her er hennes aller beste tips fra den danske hovedstaden.

Les også: M&H storbyguide: Influencer Nnenna Echem i Paris

Hva er det første du tenker på når noen nevner København? 

– Sykler og lave, fargerike bygninger. Kule, festglade mennesker i sneakers. Avokadotoast, selv om jeg ikke har spist en eneste en siden jeg flyttet. Generelt deilige kafeer og restauranter og en avslappet stemning. 

Hvorfor valgte du å flytte dit?

– Kjæresten min og jeg ville på eventyr et lite halvår og av ulike grunner landet valget på København. Tiden har gått altfor fort og snart er vi tilbake til Oslo igjen. Om det blir for godt er vi ikke helt sikre på, forteller Darja Barannik.

Foto: Instagram @darjabarannik

 Hvilke deler av byen er dine favoritter? 

– Vi bor i indre by rett ved vannet, så vi har gangavstand til mange koselige kafeer og restauranter, samtidig som vi har Christiania rett bak oss. Det er et utrolig flott område å ta jogge- eller søndagsturer. Jeg ble overrasket over hvor stort område Christiana faktisk er og hvor fin natur den har. 

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

– Ellers synes jeg Nørrebro har en egen vibe og så mange deilige restauranter og barer. Værnedamsvei mellom Frederiksberg og Vesterbro er også superkoselig! 

Hvilke hoteller kan du anbefale? 

– Villa Copenhagen er en favoritt med tivoli et steinkast unna, utendørs basseng og lyse, deilige rom.

– Sanders er et fantastisk liten perle midt i byen med inspirerende interiør (masse vintage), deilig mat og en hyggelig bar med musikk og digge drinker. Har også hørt at hotell Coco skal være bra til en fair pris. 

Hvor spiser du helst frokost og lunsj? 

– Atelier September, Apotek 57, Apollo, Lille Bakery, La Banchina, Pompette, Granola, Bottega Barlie, Sonny, The Union Kitchen, Beau Marche, Delphine, Esmee for en finere lunsj og LETT for en fresh og sunn lunsj. 

Villa Copenhagen. Foto: Instagram @darjabarannik

– Har du muligheten til å dra litt utenfor byen er Rabarbaragaarden en perle av en gård med nydelig lunsj i sjarmerende omgivelser. Drivhus, dyr og hyggelige mennesker.

– Lynæs Surfcamp for glamping og uteaktiviteter — superkos og gøy. Falsledkro og Hornbæk skal være koselig for overnatting og middag. Jeg har ikke vært der selv, men fått det anbefalt. 

Og hva med middag? 

– Mangia, Maison, Donda, Barabba, Jah Izakaya (Københavns kaldeste og deiligste øl), Esmee, Delphine, Pluto, Italio Disco, Bar Pasta, Rufino Osteria, Baka dBusk, og Fiskebaren eller Gorilla i Kødbyen.

– Og Torvhallerne for deilig råvarer for piknikk eller et hjemmelaget måltid. 

Hvor drikker du helst drinker eller danser i København?

– Pompette, Den Vandrette, Veranda, Vivant, Poldo, Apollo, (alle nevnte her kan du også spise ymse deilige retter før eller etter middag), Rubys, Ved Stranden 10 og Lille blå vinbar.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

– Balderdash for crazy drinks (ingrediensene er meget spesielle). 

– Vedrørende dansing så har vi litt til gode å oppleve det selv. Vi har vært på noen klubber, men det er ikke vært nevneverdig bra. 

Hvilke butikker shopper du helst i? 

– København har haugevis av vintagebutikker. Noen favoritter er Bakkekilde, Magnolia, I blame lulu, Jerome Vintage og Time´s Up Vintage. 

Foto: Instagram @darjabarannik

Hva er dine favvos når det gjelder kulturelle ting der? (Museer… gallerier… andre ting?) 

– Louisiana Museum of Modern Art! ELSKER det stedet. Litt utenfor København, men verdt turen for inspirerende kunst i de fineste omgivelsene. Dra når temperaturen er på pluss-siden så man kan nyte omgivelsene til det fulle.

– Glypotektet, Rudolph Tegneres museum, Thorvaldsens museum, National Gallery of Denmark eller alle verdt et besøk!

– Og Dyrehagen er et utrolig flott område. Jeg tror vi så rundt 600 hjort da vi var der sist. Nasjonalparken har flere restauranter og er generelt et fint sted å gå tur, avslutter Darja Barannik.

Les også: M&H storbyguide: Stylist Elise Sandvik i New York

Siste saker

Mest lest nå
Les mer