Bild via T Magazine

Melk & Honnings Oslo-guide: november

Dette skjer i hovedstaden denne måneden.

Herrenes aften hos Fretex

19. november

Tradisjonen tro inviterer Fretex Majorstua til herrenes aften. Sist donerte en anonym giver over 300 skreddersydde italienske blazere og dresser. Det viste seg å være Kjell Inge Røkke. Denne gangen henges både Burberry-frakker og -dresser, Zegna-dresser, Corneliani, Valentino, Yves Saint Lauren, Max Mara-kasjmir, Acne Studio, Kenzo og Levis’ ut i butikken kl 18. Kom tidlig, køen blir garantert lang og trykket stort.

Pop-ups på Steen & Strøm

Hele november

Med 2000 kroner i startkapital grunnla Cecilia Kores mumbaistockholm i 2014. Det vokste til milliongevinst på bare få år. Nå åpner det svenske smykkemerket sin første butikk i Oslo, en pop-up shop på Steen & Strøm som står i både november og desember.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det samme gjør det danske smykkemerket Maanesten, som allerede har butikk i Prinsens gate. Deres pop-up på varemagasinet står til mars 2020.

Blå: Kutt

25. november

«Musikkutgivelser har aldri vært så visuelt betinget som i dag, og dernest har musikkvideoen aldri vært mer aktuell», skriver Blå i sin beskrivelse av det månedlige eventet KUTT. Denne gangen inviterer musikkvideoregissør Ingeborg Løvlie Marie Kristiansen til å snakke om sitt arbeid og kunstneriske virke rundt en videoutgivelse. Mer info her.

Astrup Fearnley: Gilbert & George The Great Exhibition

Står til 5. JANUAR 2020

I mer enn 50 år har Gilbert & George samarbeidet om kunstverk som utfordrer både kunstens og samtidens konvensjoner. Denne høsten og vinteren dedikerer Astrup Fearnley en hel utstilling til den britiske duoen. Mer info her.

Henie Onstad: The Great Monster Dada Show

Står til 26. JANUAR 2020

Dada er en kunsthistorisk retning, et opprør med det eksisterende og en frigjørende måte å tenke på. Med utgangspunkt i dadaismen, presenterer Henie Onstad Kunstsenter denne høsten arbeider som både er interessante med et historisk blikk og har relevans for hvordan vi tenker i dag. På menyen er arbeider fra kunstnere som Man Ray, Marcel Duchamp og André Breton. Mer info her.

Ikke gå glipp av disse filmpremierene:

Leonardo da Vinci er en av verdens mest kjente kunstnere. I filmen om ham vises en rekke ukjente malerier og tegninger frem i ultra HD-kvalitet. Leonardo: The Works vises på den nyoppussede Gimle Kino. Mer info her.

Depeche Mode er kjent for sin heftige synth, vokalist David Gahans gjenkjennbare vokal – og selvfølgelig låta «Enjoy the Silence». I 2017 og 2018 la bandet ut på en verdensomspennende turne der de totalt spilte for mer en 3 millioner mennesker. Dette har resultert i den visuelt sterke dokumentaren Depeche Mode: Spirits in the forest som er regissert av Anton Corbijn, kjent for blant annet The American, A most wanted man og Control, der man får et innblikk i livet Ian Curtis fra Joy Division. Mer info her.