Bild via T Magazine

Melk & Honnings Oslo-guide: november

Dette skjer i hovedstaden denne måneden.

Astrup Fearnley: Gilbert & George The Great Exhibition

15. SEPTEMBER – 5. JANUAR 2020

I mer enn 50 år har kunstnerne Gilbert & George samarbeidet om kunstverk som utfordrer både kunstens og samtidens konvensjoner. Denne høsten og vinteren dedikerer Astrup Fearnley en hel utstilling til den britiske duoen. Mer info her. 

Henie Onstad Kunstsenter: The Great Monster Dada Show

25. OKTOBER – 26. JANUAR 2020

Dada er en kunsthistorisk retning, et opprør med det eksisterende og en frigjørende måte å tenke på. Med utgangspunkt i dadaismen, presenterer Henie Onstad Kunstsenter denne høsten arbeider som både er interessante med et historisk blikk og har relevans for hvordan vi tenker i dag. På menyen finner man – selvfølgelig – arbeid fra kunstnere som Man Ray, Marcel Duchamp og André Breton. Mer info her.

Galleri Golsa: Christian Tunge «Long Lust Love»

1. – 17. november

Christian Tunge er en norsk fotograf, printdesigner og kunstbokprodusent. Han er grunnlegger av forlaget Heavy Books og en aktiv deltaker av det kunstnerdrevne prosjektlokalet MELK. Nå stilles en del av hans arbeider ut i en soloutstilling på Galleri Golsa. Mer info her.

Christian Tunge – via Instagram @christiantunge

Litteraturhuset: Et hjem for oss på nett?

1. november

I det siste har det vært full krise i en av Norges eldste aviser, nemlig Morgenbladet. Nå inviterer Litteraturhuset til debatt. «Papiroffentligheten marginaliseres, det trykte ord er under press, og nå skal også Morgenbladet digitaliseres. Hvorfor må vi det? Hvordan skal vi få det til, uten å miste oss selv?», skriver de i sin beskrivelse. Mer info her.

Youngs: Silent Disco Club

8. november

Dette konseptet går ut på at alle får utdelt trådløse headset der man kan velge mellom tre forskjellige kanaler med enten 80-talls hits, poplåter fra 90-tallet eller nye bangers, remixer og mash-ups. Og så danser man løs. Det hele foregår 23 til 03 på Youngs, og de forrige eventene ble ifølge arrangøren kjapt utsolgt. Mer info her.

Parkteateret: Isah

8. og 9. november (ekstrakonserter)

Tidligere i år gjestet denne Stavanger-fyren selveste Karpe Diem på låta deres «SAS PLUS/SAS PUSSY». Siden den gang har han hatt konserter både nasjonalt og internasjonalt. I sommer slapp han EPen «Sukkerspinn og hodepine (del 1) som hittil har blitt streamet mer enn 2 millioner ganger på Spotify. Nå slippes del 2, og Isah spiller to konserter både fredag 8. og lørdag 9. november på Parkteateret scene. Mer info her.

Bilde via Instagram @lilleisah

Blå: Girls Club og Kutt

15. 21. og 25. november

Girls Club er – ifølge dem selv – et klubbkonsept for «skeive kvinns, ikke-binære og andre cuties». 15. november finner herligheten sted igjen. Da kan man forvente å danse seg svett og glad med Morstaq, Renée Reif og de såkalte Skrekkens DJs bak turntablesene. Mer info her.

Musikkutgivelser har aldri vært så visuelt betunget som i dag, og dernest har musikkvideoen aldri vært mer aktuell, skriver Blå i sin beskrivelse av eventet KUTT, som foregår hos Blå hver måned. Den 25. november inviterer musikkvideoregissør Ingeborg Løvlie Marie Kristiansen til å snakke om sitt arbeid og kunstneriske virke rundt en videoutgivelse. Mer info her.

Cinemateket: Film fra Sør

7. – 17. november

Film fra Sør finner sted på Vika Kino, Klingenberg Kino, Cinemateket og Vega Scene den kommende måneden. Målet med festivalen er å vise filmer som ikke like lett finner veien til norske kinosaler, slik at man får se verden fra en litt annen vinkel. Mer info her.

Andre premierefilmer: Leonardo: The Works og Depeche Mode: Spirits in the forest

Leonardo da Vinci er en av verdens mest kjente kunstnere. I denne nye filmen vises en rekke ukjente malerier og tegninger frem i ultra HD-kvalitet, som aldri før er vist frem på denne måten. Leonardo: The Works vil vises på den nyoppussede Gimle Kino. Mer info her.

Depeche Mode er kjent for sin heftige synth, vokalist David Gahans gjenkjennbare vokal – og selvfølgelig låta «Enjoy the Silence». I 2017 og 2018 la bandet ut på en verdensomspennende turne der de totalt spilte for mer en 3 millioner mennesker. Dette har resultert i den visuelt sterke dokumentaren «Depeche Mode: Spirits in the forest» som er regissert av Anton Corbijn, kjent for blant annet The American, A most wanted man og Control, der man får et innblikk i livet Ian Curtis fra Joy Division. Mer info her.

Les også: Shopping gjør oss ikke lykkelige lenger