Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ryktene stemmer: Det er Kjell Inge Røkke som er den anonyme Fretex-giveren

– Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden havnet hos Fretex.

Tidligere denne uka skrev Melk & Honning at den anonyme giveren bak Fretex-donasjonen alle snakker om kan være avslørt. Over 300 håndsydde italienske blazere og dressbukser – alle i eksklusive materialer som kasjmir, silke og ull signert luksusmerker som Lanvin, Valentino, Versace, Ermengildo Zegna og Brioni, ble donert til second hand-butikken. Det var den største Fretex-donasjonen noensinne fra en og samme person.

– Kjell Inge Røkke fits the profile

Kort tid etter at donasjonen ble kjent ble det spekulert i hvem den anonyme giveren kunne være. Til Melk & Honning fortalte journalist i Dagens Næringsliv, Anders Kemp, at han var ganske sikker på hvem som stod bak luksusdonasjonen.

– Det står K.R. brodert i skjortene. Giveren var visstnok en slank mann på rundt 180 centimeter. For å kunne gi bort 300 skreddersydde italienske blazere og dresser holder det ikke å være partner i et advokatfirma. Du må nesten være milliardær. Kjell Inge Røkke fits the profile.

Redaksjonssjef i Finansavisen Premium, Marius Mørch Larsen fortalte til Melk & Honning at han fortstod linken til Røkke.

Han mente også at Røkke var riktig høyde for dressene og at KR er de samme initialene som Røkke hadde på privatflyet sitt før.

– Det finnes mange rike menn med initialene KR, men jeg kan godt skjønne at folk spekulerer i linken til Røkke, sa Larsen.

Avkreftet først

Røkkes pressetalsmann, Rolf Nereng, avkreftet ryktene ovenfor Melk & Honning onsdag. Det samme gjorde han til andre redaksjoner som omtalte saken.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

Torsdag kunne Dagens Næringsliv melde at en anonym kjøper hadde funnet to Hotel Continental-lapper adressert til Røkke i en av dressen kjøpt under Fretex-salget tirsdag.

Fredag snudde Nereng, og innrømmer ovenfor MinMote at det er Røkke som står bak den anonyme donasjonen.

Til Melk & Honning fredag sier Nereng følgende:

– Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden, havnet hos Fretex. Når han nå forstår at dette er tilfelle, er han tydelig på at han er svært positiv til det arbeidet Fretex gjør og synes det er hyggelig at han kan bidra til bedre økonomi og mye oppmerksomhet rundt et så godt formål.

Vil ikke spekulere

Fretex sier de ikke har hatt kjennskap til hvem som står bak donasjonen som ble gitt anonymt til Fretex’ terminal på Alnabru.

– Donasjonen er gitt til oss anonymt. Vi respekterer dette og vil ikke spekulere i hvem det kan være, sa innkjøpsleder i Fretex, Hilde Kjønstad til Melk & Honning

Kjønstad avviste også at donasjonen var et PR-stunt.

– Dette er absolutt ikke et markedsføringsstunt fra vår side, men en generøs giver som har donert dette til Fretex.

Allerede ute på Finn.no

Tirsdagens salg gikk over all forventning ifølge Fretex som kan melde om omsetningsrekord.

Allerede nå har noen av dressene dukket opp på Finn.no der de selges til en betraktelig høyere pris enn det de gikk for under tirsdagens kundekveld. 

Hovedbilde: Pressebilde Kjell Inge Røkke og Fretex’ Instagram

Les også: Her er tallene for de norske motebedriftene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer