Melk & Honning tar tempen på Giambattista Valli x H&M

Alle bilder: Melk & Honning

Melk & Honning tar tempen på Giambattista Valli x H&M

Disse trosset vinterkulda da gjestedesignersamarbeidet ble sluppet torsdag.

Torsdag lanserte H&M høstens kanskje mest etterlengtede designsamarbeid med haute couture-designer Giambattista Valli.

Melk & Honning var på plass utenfor H&M sin flaggskipbutikk på Karl Johan i Oslo da dørene åpnet torsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Giambattista Valli i eksklusivt intervju til Melk & Honning

Stille før stormen i H&M sin flaggskipsbutikk på Karl Johan.

– Et veldig bra samarbeid

Da Melk & Honning var på plass utenfor H&M-butikken på Karl Johan rundt kl. 09:30 torsdag morgen var det et tjuetalls personer i kø.

– Jeg synes kolleksjonen er kjempefin, og det er et veldig bra samarbeid. Man får de tyllkjolene som Giambattista Valli er så kjent for. For min del kunne de ha droppet skinnjakker, skinnbukser, bluser og sånt, for det er egentlig bare kjolene som jeg vil ha i hvert fall, sier Anne til Melk & Honning.

Hun har trosset vinterkulda for å stå i kø for designersamarbeidet, og skal forsøke å sikre seg noen av tyllkjolene og selskapskjolene. Det samme skal Daria Voloshina.

– Det jeg har sett av kolleksjonen på nettet er veldig bra. Jeg liker at det er mange forskjellige kjoler og farger, og at det denne gangen er haute couture, sier Voloshina til Melk & Honning.

Da dørene åpnet klokken 10 var det betraktelig flere som ville sikre seg noe fra samarbeidet. På få minutter ble nesten alle kjolene revet vekk fra stativene, i tillegg til alt fra hoodies, leopardkåper og paljetter til skinnbukser.

Klærne ble raskt revet bort torsdag morgen.

– Noe for alle

– Da vi i vår for første gang hadde et pre-drop av kolleksjonen fikk publikum en smakebit, og de kjolene som vi hadde da ble revet unna. Når vi nå har avslørt hovedkolleksjonen, så har vi også fått masse positive tilbakemeldinger, forteller Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef i H&M Norge til Melk & Honning.

– Som Valli sier selv, så er dette et utvalg av hans univers. Så du har bredden av hans signaturdesign i denne kolleksjonen. Alt fra de helt fantastiske kjolene som han er kjent for, til lekre bluser, cocktailkjoler og de litt mer streetwear-style piecene som hoodies og t-skjorter.

– Noen mener at kolleksjonen kanskje er litt for omfattende – er streetwear-plagg noe dere burde ha droppet?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi opplever at det er noe for alle og at det er blitt godt mottatt. Noen er veldig interessert i kjolene, mens andre synes det er gøy å få noe litt mer nedtonet med streetwear-piecene.

Tomme stativer i butikken på Karl Johan.

Giambattista Valli x H&M er den svenske klesgigantens 19. designersamarbeid. Da de samarbeidet med Balmain i 2015, strakk køen seg rundt hele kvartalet. Mens i fjor da Jeremy Scott og hans Moschino hadde tatt over stafettpinnen, var køen like lang som i år.

– Alle designerne våre har sine fans. Man har alltid den gjengen som tenker at ‘Endelig er det min favorittdesigner som samarbeider med H&M’, og som stiller seg i kø. Vi opplever hvert eneste år at vi får den hypen rundt samarbeidene, og vi kommer til å fortsette med dette så lenge kundene setter pris på det.

– Er nordmenn klare for haute couture?

– Ja, det vil jeg si. Vi vet at disse kjolene er noe veldig mange har higet etter, men for de færreste er det uoppnåelig å kjøpe seg en Giambattista Valli haute couture-kjole. Gjennom disse samarbeidene får vi gjort den type design tilgjengelig for alle, til en pris som er overkommelig. Så det er fantastisk å få være med på å bringe design til folket.

Les også: Designsamarbeid i motebransjen: En mangel på kreativitet?