Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melania Trump får kleskritikk – igjen

– Som å møte opp på en bomullsplantasje i sørstatsuniform.

Det er ikke lenge siden USAs førstedame var i medienes søkelys etter at hun på vei for å besøke flyktningbarn på grensen til Mexico hadde på seg en jakke med påskriften «I Really Don’t Care, Do U?» fra den spanske klesgiganten Zara. Og før det for å ha besøkt orkanofre i skyhøye Manolo Blahniks til en verdi av nærmere 5000 kroner. Nå får hun igjen kritikk for sitt klesvalg, denne gangen i forbindelse med en safari i Kenya.

For anledningen hadde førstedamen valgt en såkalt tropehjelm samt et antrekk bestående av ridebukser og tilhørende støvler.

Melania Trump med den mye omtalte «I Really Don’t Care, Do U?»-jakken.

Tropehjelmen, brukt av hvite vestlige fra de gamle kolonimaktene og senere også av offiserer i det millitære, er et symbol på kolonial undertrykkelse, skriver The Guardian, og både soldater, guider og andre har for lenge siden byttet ut hjelmen med andre mer praktisk og mindre kontroversielle hodeplagg. 

– Som å møte opp på en bomullsplantasje i sørstatsuniform, mener en kilde CNN har snakket med.

Førstedamens valg av hodeplagg har også fått sosiale medier til å koke, og flere har også pekt på likheten mellom henne og Meryl Streep i filmen «Mitt Afrika».

Donald Trump ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om kritikken. I en tweet tidligere denne uka skriver han: «Landets fantastiske førstedame gjør en god figur i Afrika. Folket elsker henne, og hun elsker dem! Det er vakkert å se».

Hovedbilde via The New York Times

Les også: Slik reagerer sosiale medier på Hedi Slimanes Celine-debut

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer