Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
USA sin førstedame Melania Trump får kritikk for dette antrekket
Melania Trump taler digitalt under republikanernes landsmøte. Foto: Alex Wong/Getty Images

Melania Trump: Derfor slepes FLOTUS for dette antrekket

Sammenliknes med fascistiske ledere.

Denne uken holdt førstedame Melania Trump tale på republikanernes landsmøte. Antrekket hun valgte for anledningen har fått nettet til å koke.

Førstedamen hadde på seg en olivengrønn drakt med brede skuldre, gullknapper og et belte i livet med matchende sko fra Jimmy Choo. Drakten var signert den britiske designeren Sarah Burton for Alexander McQueen, og er fra merkets Resort 2020-kolleksjon.

Det gav militære assosiasjoner, og i pressen og på sosiale medier spør folk seg om hun er kledd for krig.

– Bruker mote som våpen

«Men hvilken krig», spør moteansvarlig i New York Times, Vanessa Friedman.

«Forsøker hun å beskytte seg mot verdens øyne – eller mot noen nærmere hjemme», spør hun, og fortsetter:

«Fru Trump gjør så få opptredener og avslører så lite om seg selv at når hun gjør det er det umulig å vite. Det er delvis derfor hennes klesvalg blir lest som teblader. Som tidligere modell er det liten tvil om at hennes avgjørelser er nøye planlagt».

Det er dette antrekket som får nettet til å koke. Foto: Alex Wong/Getty Images

Estetisk sett skiller førstedamens antrekk seg fra hennes nyrenoverte minimalistiske rosehage – som for så vidt også har fått massiv kritikk. Men det passer perfekt inn med USA som bakteppe, skriver bransjenettstedet Business Insider: «Det røde, hvite og blå i det amerikanske flagget – og det olivengrønne som symboliserer landets militære historie».

«Melania har lenge brukt mote som en usynlighetskappe og som sitt foretrukne våpen. Hennes uttrykk er ofte like nøye sammensatt og uutslettelige som hennes perfekte skreddersydde kjoler, polerte hår og velstelte hender som holder hardt i håndtakene til et uendelig utvalg av Hermes’ Birkin-vesker», skriver bransjenettstedet og oppsummerer slik:

«Til syvende og sist, kanskje Melania rett og slett, igjen, lar klærne snakke: I sin militærinspirerte drakt er hun som en vaktpost som vokter over trumpismen, men som ikke bidrar med noe meningsfullt til den. På godt og vondt».

Antrekket står i kontrast til førstedamens tidligere antrekksvalg, blant annet den hvite pantsuiten hun bar da hun holdt tale på republikanernes landsmøte i 2016 eller den blå kåpen og pillehatten hun hadde på da Donald Trump ble innsatt som president i 2017.

Men hva mener hun egentlig med det, spør Refinery29. Er hun i krig med demonstrantene som ektemannen kaller for terrorister, mot COVID-19 eller har hun sin egen private krig gående, spør nettstedet.

«Fascion»

Også motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada var raske på labben. De postet en video av Melania Trump med påskriften «fascion» og caption:

«Sist gang Melania brukte en jakke for å sende en beskjed var det for å vise at administrasjonen ikke bryr seg om barn i bur. Nå signaliserer hun tydeligvis at hun er en stolt fascist».

Video via @dietprada/Instagram

Diet Prada sammenlikner førstedamens look med uniformer bært av ulike fascist-ledere slik som Adolf Hitler, Benito Mussolini og Romanias Ion Antonescu, og postet følgende bilde til sine 2,2 millioner følgere:

Det har forøvrig satt sinnene i kok i kommentarfeltet. Flere skriver at de mener Diet Prada går for langt.

«Jeg beklager, men dette er motbydelig. Uansett hva deres politiske ståsted er så kan dere ikke sammenlikne henne eller mannen hennes med noen som er ansvarlig for at 6 millioner jøder ble drept. Dere burde skamme dere. Dette var en billig forsøk på å høste likes, og har ingenting med mote å gjøre», skriver en.

Vant med kritikk

Det er ikke først gang Melania Trump får kritikk for sine klesvalg.

I 2018 skapte hun overskrifter da hun var på safari i Kenya antrukket med ridebukser, støvler og tropehjelm. Kritikerne sammenliknet det var som å møte opp på en bomullsplantasje i sørstatsuniform.

Bare måneder tidligere reiste hun for å besøke flyktningbarn i Texas etter president Donald Trumps utskjelte familieseparasjonspolitikk som gikk ut på å skille barn fra foreldrene sine på grensen mellom USA og Mexico. For anledning bar hun en Zara-jakke med påskriften: «I Really Don’t Care. Do You?».

Les også: Bella Hadid facetuner ikke bare seg selv

Siste saker

Mest lest nå
Les mer